Супердешеві кредити на житло почнуть роздавати вже через 3 дні

Супердешеві кредити на житло почнуть роздавати вже через 3 дні
Першими отримають кредит ті, хто стоїть у квартирній черзі.

З травня в рамках нової соцпрограми президента Віктора Януковича повинна запрацювати державна іпотечна програма доступного житла. Її реалізація дасть можливість отримати в 2012 році близько 30 тис. квартир, заявив заступник директора департаменту державних програм і розвитку житлового будівництва Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ України Володимир Височин.

"Державна іпотечна програма доступного житла почне діяти з травня нинішнього року. Для цього вже створено всі нормативні передумови. Залишилося реалізувати програму практично. Місцеві органи влади зараз повинні дуже ретельно попрацювати з громадянами, з забудовниками, а також з банками", - сказав він.

За його словами, кінцева редакція порядку надання іпотечних кредитів ще не затверджена, проте цей документ був схвалений на засіданні уряду 25 квітня. Відповідно до остаточної редакції проекту, головна умова для отримання кредиту - перебування громадян на квартирному обліку.

Височин проінформував, що для реалізації програми з держбюджету виділено 1 млрд грн, що дозволить залучити в будівництво житла близько 10 млрд грн, враховуючи кошти інвесторів, держави та банківські кредити.

Зі свого боку директор будівельної компанії "УМК" Володимир Кондратенко переконаний, що 1 млрд грн не вирішить квартирне питання в країні.

За його словами, за ціни 8 тис. грн за 1 кв м економ-житла, даної суми вистачить лише на 125 тис. кв. м, або 1 тис. 785 квартир по 70 кв. м кожна.

"1785 квартир - це 3-4 житлові комплекси. Навіть в рамках будь-якого обласного центру, не кажучи вже про Київ, такий обсяг є явно недостатнім", - розповів Кондратенко.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.