Рейтинг міст світу – лідерів по зростанню цін на елітне житло

Рейтинг міст світу – лідерів по зростанню цін на елітне житло
Москва опинилася на п'ятому місці серед міст світу за зростання цін на елітне житло за останні п'ять років, за цей період вартість елітної житлової нерухомості в російській столиці зросла майже на 29%.

При цьому лідером подорожчання житла преміум-класу, за даними аналітиків, стала столиця Індонезії Джакарта, де ціни зросли за п'ять років на 88%.

За нею йдуть китайські міста - Пекін з показником 84%, Гонконг майже з 59% і Шанхай з 47% зростання.

Лондон, згідно з інформацією аналітиків, зайняв восьме місце рейтингу, показавши збільшення вартості елітки на 25%, а Париж - дев'яте місце з 24%.

За останні 12 місяців (з червня 2011 р. по червень 2012 р.), як випливає зі звіту, найбільше зростання продемонстрували також «азіати» - ціни на житло в Бангкоку збільшилися за цей час майже на 28,8%, в Джакарті - на 28,5%.

Тим часом в столиці Кенії Найробі елітна нерухомість подорожчала на 21,8%, в Майамі - на 13,4%, а в Лондоні - на 10,5%, в Нью-Йорку - на 7,4%, а в Женеві - на 6%.

У цьому рейтингу, куди увійшло 27 міст світу, лідери 5-річного зростання цін (після Джакарти) показали не найкращі результати: Москва зайняла 13 сходинку з показником 1,6%, обігнавши Гонконг з його 0,3% і Пекін, де ціни на житло не змінилися.

У Шанхаї, за підрахунками аналітиків, нерухомість преміум-класу і зовсім подешевшала на 8,7%.

Упала також вартість елітних квадратних метрів і в таких містах як Париж (на 4,5%), Рим (на 5,8%) і навіть в Монако (на 5,3%), яке лідирує в світі за середніми цінами на «елітку »- за результатами четвертого кварталу 2011 р. один« квадрат »елітної нерухомості в князівстві оцінювався в $ 58,3 тис.

Источник: building.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.