Студенти стали причиною росту цін на нерухомість у Києві

Студенти стали причиною росту цін на нерухомість у Києві
Через велику кількість студентів-першокурсників у столиці ціни на оренду квартир почали рости раніше звичайного - з весни мінімальні орендні ставки вже зросли на 10%, а до кінця серпня - початку вересня мають всі шанси збільшитися ще на 6-8%, вважають ріелтори.

За їх підрахунками, восени знайти в Києві квартиру дешевше 4-4,2 тис. грн за місяць буде просто неможливо.

Столичні ріелтори відзначають, що попит на житло для студентів зріс у порівнянні з минулим роком як мінімум на 10-15%. Причому абітурієнти почали шукати квартири задовго до завершення вступної кампанії, розраховуючи заощадити на орендній платі, яка до осені зазвичай підвищується.

Протягом липня і першої половини серпня майбутні студенти вже орендували близько 400-500 квартир і претендують ще на стільки ж.

Максимальний бюджет, в який намагаються укластися більшість приїжджих, не перевищує 1-1,2 тис. грн на місяць. У той же час найдешевша однокімнатна квартира в Києві за рік подорожчала майже на 1 тис. грн - З 2,8 тис. до 3,7 тис. грн. Кімнати з господарями серед студентів практично не користуються попитом.

На сьогоднішній день в Києві здаються близько 30 тис. квартир і 5 тис. кімнат. Більшість з них позиціонуються в середній (від 5-6 тис. грн за місяць за "однушку) і високій (від 7-8 тис. грн) цінових категоріях, тоді як потенційні постояльці шукають в основному житло економ-класу (до 4 тис. грн на місяць).

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.