Уряд планує виділити 1 млрд. грн на «доступне житло» в 2013 р.

Уряд планує виділити 1 млрд. грн на «доступне житло» в 2013 р.
Фінансування програми «Доступного житла», яка передбачає компенсацію державою частини процентної ставки по іпотеці, на 2013 р. може зберегтися на рівні 2012 р. і складе 1 млрд. грн.

«Продовжиться реалізація ініційованого главою держави проекту здешевлення вартості кредитів для забезпечення доступним житлом громадян. У бюджеті 2013 передбачено на ці цілі 1 млрд. грн », - сказав прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у Києві в середу, на якому планується затвердити проект держбюджету-2013.

«Це відповідь тим, хто ще сумнівається, чи брати участь у програмі, за якою держава здешевлює плату за кредит до 3% на 15 років», - додав Н.Арбузов.

Раніше міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк повідомляв, що міністерство має намір ініціювати в 2013 р. збільшення до 2 млрд. грн обсягів фінансування держбюджетом часткової компенсації процентних ставок державою за іпотечними кредитами для населення до 3% річних.

Згідно з даними Мінрегіону, Кабмін на 5 вересня 2012 профінансував 335 кредитів на загальну суму понад 79 млн. грн за програмою «Доступне житло», що передбачає здешевлення іпотеки.

Источник: Building

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.