В Україні будуть заморожені всі операції з нерухомістю - експерт

В Україні будуть заморожені всі операції з нерухомістю - експерт
В Україні операції з нерухомістю та землею в січні-березні 2013 р. будуть заморожені у зв'язку з набранням чинності з 1 січня 2013 р. нових правил реєстрації прав на нерухоме майно, включаючи земельні ділянки.

Експерти прогнозують заморожування угод з нерухомістю та землею до квітня 2013 р. Таку думку на прес-конференції висловила старший юрист міжнародної юридичної компанії Salans Анжеліка Штукатурова.

За словами юриста, всі угоди з нерухомістю і землею компанія намагається завершити до кінця поточного року.
«Зараз вже три місяці намагаються навчити нотаріусів і розповісти, як ці реєстри будуть зав'язані в один і чи зможуть вони технічно працювати. Але всі ми на ринку розуміємо, що перші три місяці 2013 нас чекає колапс. Ні нотаріуси, ні самі системи реєстрації не поміняють. Тому всі угоди будемо закривати до кінця 2012 р. », - сказала А.Штукатурова.

Нагадаємо, 16 березня 2010 р. вступив в дію закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення та спрощення процедури державної реєстрації земельних ділянок та речових прав на нерухоме майно», який спрямований на створення в Україні єдиної системи державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, впровадження державного реєстру прав на нерухоме майно тощо. Зазначеним законом передбачено концептуальні зміни у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень з 1 січня 2013

Серед основних змін - створення Державного реєстру прав на нерухоме майно, який є єдиною національною інформаційною системою, що містить відомості про об'єкти нерухомості, права на них, обмеження та обтяження нерухомого майна, а також суб'єктів таких прав. Адміністрування реєстру буде здійснювати новостворена Державна реєстраційна служба України, що діє при Міністерстві юстиції.

Источник: Building

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.