У житло, оплачене простими українцями, депутати водять дівчат

У житло, оплачене простими українцями, депутати водять дівчат
На сьогоднішній день багато депутатів, які отримали від Верховної Ради номери у готелі "Україна", або службові квартири, використовують їх для зустрічей з дівчатами або селять у них своїх водіїв чи помічників, заявив Тарас Чорновіл - один із не багатьох народних обранців, який використовує надане державою житло за призначенням.

В цілому, за його словами, реальну потребу у покращенні житлових умов, або наданні готельного номера мають лише 10% із тих, хто скористався дармовими благами. А обходиться це все народові у близько 20 млн доларів за роботу одного скликання, пише "Корреспондент".

За роки ж незалежності, депутати за гроші українців отримали у власність 800 квартир. Найбільше житла роздавалось з 1990-го по 2002-й рік. Пізніше фінансування скоротилось, а наразі виділення грошей на безкоштовні апартаменти взагалі припинилось.

Варто також зазначити, що серед тих, хто таки отримав ключі від "халявних" квартир, значаться найрізноманітніші люди, часто з протилежних політичних таборів. За даними, зібраними виданням, столичні квадрати дістались головному комуністу країни Петру Симоненку, екс-главі МВС Юрію Луценку, нардепу і мільйонеру Ігорю Єремєєву, брату третього президента Петру Ющенку, екс-генпрокурору Геннадію Васильєву та іншим.

Крім того, нардепи часто не гребували замість квартир брати грошові компенсації. Проте підрахувати, у яку суму це вилилось бюджету, на сьогодні неможливо, бо апарат Ради не надає таку інформацію у зв'язку з оголошенням її секретною.

За тими даними, які є на сьогодні, за період з 2002 по 2006 рік компенсації отримали 138 осіб. Серед них два учасника сотні найбагатших українців Олександр Ярославський, чиї статки оцінюються у 940 млн доларів та Олександр Фельдман (активи - 291 млн дол.).

Крім них гроші із казни взяли харківський губернатор Михайло Добкін, футбольний тренер Олег Блохін, колишній віце-прем'єр Іван Бісюк і екс-глава МНС Віктор Балога. У списку є також ціла низка соратників Віктора Ющенка, починаючи з колишнього глави "Нафтогазу" Олексія Івченка, який прославився любов'ю до ультрадорогих машин, і закінчуючи співачкою Оксаною Білозір.

Виходом із даної ситуації, на думку регіонала Володимира Макієнка, може стати лише скасування норми в законі про статус народного депутата, яка гарантує забезпечення його житлом. Під тиском ЗМІ та громадськості парламентарі можуть винести це питання на розгляд вже у чинному скликанні.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.