Податок на нерухомість хочуть збирати навіть за сараї

Податок на нерухомість хочуть збирати навіть за сараї
Міністерство фінансів розробило законопроект, яким передбачається стягування податку із нежитлових приміщень (сараї, склади тощо), якщо їх площа перевищує 500 квадратних метрів, якщо усі вони належать одному власнику і якщо їх вартість перевищує 2 тисячі мінімальних зарплат (2,294 млн грн).


Крім того, згідно з документом, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, який набув чинності з 1 січня 2013 року, може бути замінений на податок на багатство і предмети розкоші.

Також Мінфін пропонує оподатковувати квартири вартістю понад 1 тис. розмірів мінімальної заробітної плати (1,147 млн грн) загальна площа яких перевищує 200 кв. м; дачні, садові будинки, котеджі, житлові будинки садибного типу вартістю понад 2,5 тис. МЗП (2,867 млн грн), загальна площа яких перевищує 500 кв. м.

У разі наявності у платника податку кількох об'єктів оподаткуванню підлягають об'єкти вартістю більше 3 тис. МЗП (3,441 млн грн), загальна площа яких перевищує 600 кв. м.

При цьому відомство пропонує встановити ставку податку в розмірі 0,5% від оціночної вартості об'єкта нерухомості, при цьому вона не повинна бути менше суми податку, розрахованого за ставкою в розмірі 2% від МЗП (на сьогоднішній день - 22,94 грн) за 1 кв. м загальної площі об'єкту.

Нагадаємо, з 1 січня 2013 року набула чинності норма Податкового кодексу, якою введено новий місцевий податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Так, ставка податку для квартир житловою площею до 240 кв. м і житлових будинків до 500 кв. м становить 1% від мінімальної зарплати на початок року за 1 кв. м. Квартири і будинки з більшою площею будуть оподатковуватись у 2,7% від "мінімалки".

При цьому не потрібно платити за квартири площею менше 120 кв. м і будинки до 250 кв. м та дачі.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.