Влада Києва знову розпочне розпродавати столичні ділянки

Влада Києва знову розпочне розпродавати столичні ділянки
Столичні чиновники знову повертаються до практики земельних аукціонів. Перші торги, кошти від яких мають піти у бюджет Києва, відбудуться у травні.


Так, департамент земресурсів КМДА наразі готує до продажу 12 земельних ділянок загальною площею близько 4,2 га окремими лотами, повідомив директор департаменту Віктор Петрук, пише "Коммерсант-Украина".

"Ці земельні ділянки відпрацьовані кілька років тому. Ми узгодили це з архітекторами, без яких ми не змогли б прийняти рішення. Торги планується почати в травні. Після цього ми хочемо проводити їх хоча б раз на тиждень", - заявив він, зазначивши, що вже проведена експертна грошова оцінка ділянок. Стартову ціну та умови продажу по кожному з лотів визначить Київрада.

Разом з тим, за даними видання, в департаменті почали готувати документи для продажу ще 18 ділянок загальною площею 34 га в Голосіївському, Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Оболонському, Солом'янському та Святошинському районах.

Варто зазначити, що з 2007 по 2012 рік земельні аукціони в столиці не проводилися, оскільки Земельний кодекс не передбачав необхідної законодавчої процедури. Однак 5 липня 2012 Верховна рада ухвалила зміни до кодексу, встановивши механізм проведення аукціонів з продажу та здачі в оренду комунальних та державних земель. Поправки набули чинності з 19 серпня.

Від продажу земельних ділянок у поточному році міська влада очікує поповнення міської скарбниці на 182,5 млн грн.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.