В Києві подешевшали квартири

В Києві подешевшали квартири
В Києві середні ціни на житло в I кварталі 2013 року знизилися на 2,3%. Про це свідчать дані Союзу фахівців з нерухомості України (СФНУ).

Зниження показника в порівнянні з I кварталом 2012 року склало 6,45%.

Таким чином, середня вартість житла в столиці досягла мінімального значення з травня 2006 року і на сьогоднішній день становить $ 1,733 тис. за 1 кв. м.

"Причиною прискореного зниження цін стало зниження ділової активності ринку, що спостерігається з початку 2012 року. На ситуацію впливають кризові тенденції світової і вітчизняної економіки, які загострилися. Всупереч деякими показниками офіційної статистики фахівці відзначають істотне зниження споживчого та інвестиційного попиту в Україні, у тому числі на ринку житлової нерухомості", - відзначили експерти СФНУ.

Згідно з їх даними, найбільшими темпами ціни на квартири падали в центрі Києва, де корекція середньої вартості 1 кв. м житла за квартал склала 6,27%.

Крім того, значно знизилася вартість житла в сегменті багатокімнатних квартир, квартир великої площі, квартир в сучасних будинках, які належать до дорогих класів житла. В той же час найменші темпи зниження цін зафіксовано на житло економ-класу.

Також експерти СФНУ відзначили деякі сплески ділової активності на ринку житла у квітні, проте цінове очікування залишається негативним на рівні "мінус" 0,4% в місяць.

У Союзі повідомили, що середня ціна однокімнатної квартири в будинках готельного типу в Києві на 31 березня 2013 року становила $ 52,128 тис., стандартної однокімнатної квартири - $ 68,054 тис., двокімнатної - $ 92,226 тис., трикімнатної - $ 120,465 тис.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.