Третина квартир в Україні купується за нелегальні гроші – експерти

Третина квартир в Україні купується за нелегальні гроші – експерти
Частка квартир, які купуються на вторинному ринку житла за гроші сумнівного походження, перевищує 30%. Таку цифру наводить провідний спеціаліст департаменту маркетингу одного зі столичних агентств нерухомості Сергій Костецький.


"Усі ми знаємо про "чорні" зарплати. Тому люди намагаються не "світити" гроші, і кількість угод дуже різко впала протягом останнього місяця", - прокоментував він вплив на ринок житла України постанови НБУ щодо встановлення граничної суми для операцій з готівкою.

"На первинному ринку кількість угод росте більш інтенсивно, адже на нього це ніяк не вплинуло – там і так все завжди йшло по безготівковим розрахункам", - пояснив експерт.

На думку Костецького, якщо в законодавство та регулюючі документи протягом ближчого часу не буде внесено змін, ринок житла розвиватиметься менш активно, пише УНН.

Із такими висновками солідарні також інші фахівці. Зокрема, президент "Київміськбуду" Ігор Кушнір переконує, що потенційні покупці, з огляду на зручність оформлення угоди, будуть переорієнтовуватися з вторинного ринку на первинний.

"Угоди на вторинному ринку проходять в основному готівковим розрахунком в іноземній валюті. Відтак активність на ньому зменшиться, відповідно, можна прогнозувати певний спад цін. Особливо це стосується "застарілого" житлового фонду", - зазначив він.

Раніше повідомлялося, що в Україні подорожчали квартири в новобудовах.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.