ДІУ в змозі рефінансувати близько 4 тис. кредитів

ДІУ в змозі рефінансувати близько 4 тис. кредитів
Залучений в кінці минулого тижня мільярд гривень буде вкладений в дві програми , повідомили в Державній іпотечній установі.

Перша програма - це безпосереднє фінансування іпотечних кредитів населення : ДІУ ​​рефінансіроует іпотечні позики фізосіб , видані банками- партнерами. «З початку року по 18 листопада ми вже рефінансували 510 іпотечних позик громадян більш ніж на 117,7 млн. грн. » , - Розповіла керівник прес -служби ДІУ Анна Волобуєва.

Друга програма Іпотечної установи передбачає надання забудовникам кредитних коштів (через банки- партнери ) на добудову об'єктів житлового призначення (будівництво яких було зупинено через фінансову кризу ) . На ці цілі ДІУ вже направило понад 1 млрд. грн. За даною програмою профінансована добудова 37 житлових об'єктів загальною площею житла в них більше 700 тис. кв. метрів по всій території України . На сьогоднішній день вже введено в експлуатацію 18 будинків загальною площею близько 310 тис. кв. м. житла в Київській, Харківській , Львівській, Донецькій областях , у Києві та Севастополі. Ще 10 тис. квартир будуть готові до кінця 2014 року.

У держустанові поки не беруться прогнозувати терміни , в які освоять залучений 1 млрд грн. «Все залежить від ситуації на ринку. Чим активніше банки будуть звертатися до нас із заявками , тим більше кредитів Установа зможе викупити . ДІУ в змозі профінансувати близько 4 тисяч іпотечних кредитів » , - сказала « Вістям » Анна Волобуєва.

Ставка рефінансування була знижена з 18 % до 15.3% річних у березні 2013 року, і поки вона залишиться на цьому рівні. «Хоча , в цілому , плани щодо здешевлення кредитів є» , - зауважила Волобуєва.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.