ДАБІ зможе використовувати держреєстри для перевірки достовірності даних суб'єктів будівельної діяльності

ДАБІ зможе використовувати держреєстри для перевірки достовірності даних суб'єктів будівельної діяльності
Держархбудінспекція отримала можливість використовувати держреєстри для перевірки достовірності даних суб'єктів будівельної діяльності. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово -комунального господарства України Геннадій Темник.

За його словами, на засіданні Кабінету Міністрів схвалено зміни до Порядку ліцензування господарської діяльності, пов'язаної із створенням об'єктів архітектури, якими вдосконалено процедуру видачі таких ліцензій.

Геннадій Темник уточнив, що змінами нормований можливість Держархбудінспекції України використовувати державні реєстри для виявлення в документах, поданих суб'єктом будівельної діяльності для отримання ліцензії, недостовірних відомостей.

За його словами, перевірка не повною мірою вимог щодо спроможності виконання будівельних робіт на об'єктах будівництва, які за класом наслідків (відповідальності) в архітектурному та технічному плані є складними, створює загрозу надійності, міцності та безпеки будівельних об'єктів.

« Тому актуальним є надання органу ліцензування права проводити перевірку достовірності даних в документах, поданих суб'єктом будівельної діяльності для отримання ліцензії, з використанням загальнодержавних реєстрів », - пояснив міністр.

За даними Держархбудінспекції України, за 11 місяців 2013 анульовано 674 ліцензії, в тому числі через виявлення недостовірних відомостей у документах, поданих для отримання ліцензії суб'єктами будівельної діяльності.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.