Рада може відновити контроль за фондом держмайна

Рада може відновити контроль за фондом держмайна
У Верховній Раді України зареєстровано проект закону № 4330 від 28 лютого 2014 про повернення парламентського контролю за Фондом державного майна України. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт Верховної Ради.

«Прийняття законопроекту дозволить забезпечити відповідність закону, який регулює комплекс питань, пов'язаних з правовим статусом Фонду державного майна України нормам Конституції України і визначить підзвітність і підконтрольність його Верховній Раді України », - йдеться в пояснювальній записці.

У положеннях запропонованої редакції закону йдеться про те, що Фонд держмайна України має бути підзвітний і підконтрольний Верховній Раді України.

Голова Фонду має затверджуватися Радою за поданням Прем'єр-міністра України. З діючої редакції закону про Фонд держмайна пропонується виключити положення, згідно з якими Фонд у своїй діяльності повинен керуватися дорученнями Президента України та Прем'єр-міністра України.

«Проект Закону про внесення змін до Закону України « Про Фонд державного майна України » з відновлення парламентського контролю за приватизацією державного майна » зареєстрований депутатами фракції Партії регіонів Анатолієм Денисенко, Іриною Горіної і народним депутатом фракції « Батьківщина» Ксенією Ляпіною. Документ зараз передано на розгляд керівництву ВР.

Профільним комітетом, який має розглянути проект закону, є Комітет з питань економічної політики.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.