Нерухомість в Україні тепер можна зареєструвати через пошту або кур'єра

Нерухомість в Україні тепер можна зареєструвати через пошту або кур'єра
Правила реєстрації нерухомості для громадян зробили простішими.
Постанова Кабміну, яка прописує нові правила реєстрації нерухомості в Україні, набуває чинності в середу, 12 лютого, повідомив виконуючий обов'язки прем'єр-міністра України Сергій Арбузов на засіданні Кабміну.

«Нові правила спростять процедуру реєстрації нерухомості. Перше - громадяни зможуть реєструвати нерухомість через пошту або кур'єрською службою. Друге - зареєструвати право власності на об'єкт нерухомості у разі втрати державного акта. Третє - скорочено перелік необхідних документів для реєстрації нерухомості в новобудовах», - пояснив Арбузов.
Детально про зміни

З введенням нового порядку реєстрації прав на нерухоме майно з'явиться альтернатива при поданні документів для проведення державної реєстрації прав - як шляхом безпосереднього звернення заявника, так і шляхом надсилання поштою або кур'єрською службою замість існуючого досі безпосереднього звернення заявника.

Також з'явиться можливість проведення одночасної реєстрації права власності та майнових прав, похідних від права власності, на підставі однієї заяви про державну реєстрацію прав, подати яке зможе як власник, так і правонабувач.

Спрощена процедура дозволить проводити реєстрацію прав з видачею свідоцтва про право власності на нерухоме майно на заміну загублених, пошкоджених або зіпсованих свідоцтва про право власності на нерухоме майно або державного акта на право власності на землю, виданих компетентними органами до першого січня 2013 року.

Також буде спрощено порядок проведення державної реєстрації прав на збудований або реконструйований об'єкт нерухомого майна, будівництво якого здійснювалося із залученням коштів від фізичних та юридичних осіб.

Новий порядок процедури дозволить провести державну реєстрацію права власності на новозбудовані чи реконструйовані об'єкти нерухомого майна, побудовані в результаті діяльності кооперативів, на підставі поданої заявником довідки відповідного кооперативу про членство в ньому і повне внесення пайового внеску.

Також новий порядок реєстрації забезпечить проведення держреєстрації на об'єкти, побудовані у "радянський" ​​час.

У разі відсутності відомостей у Державному реєстрі прав на нерухоме майно, можна буде отримувати інформацію з реєстрів, які функціонували до першого січня 2013 року. Раніше отримати таку інформацію було неможливо.

Податок на нерухомість

Як повідомлялося, в Україні з 1 січня набула чинності раніше відкладена законодавча норма Податкового кодексу про обов'язкове оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки. До цього часу платники податків повинні були провести звірки майнових даних.

Можливістю уточнити майнові дані скористалися понад 70% платників податків. Сповіщення про нарахований податок на нерухомість за 2013 рік будуть розіслані платникам такого податку до 1 липня 2014 року.

Источник: Корреспондент

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.