У Китаї новозаселена висотка не простояла й доби. ФОТО

У Китаї новозаселена висотка не простояла й доби. ФОТО
Покупці квартир в 18-поверховому житловому комплексі в місті Тайчжоу (Китай), провінції Чжецзян, придбали житло з «підмоченим» минулим і «пилюжним» майбутнім.

Висотна будівля привернула безліч покупців розкішним видом на океан. І хоча вартість "квадрата" перевищувала $ 777, всі апартаменти були розкуплені ще до початку будівництва, в 2009 році. У січні 2011 року будинок здали в експлуатацію, проте через 17 (!) Годин після в'їзду мешканців, виявилося, що будівля, осідає. Виявилося, що вежа, побудована на меліорованих землях, і фундамент не витримує ваги конструкції.

Експерти заспокоїли мешканців тим, що меліоровані землі осідають нерівномірно і запропонували почекати.

У вересні 2011 року, коли темпи занурення прискорилися, компанія-забудовник спробувала зміцнити хитку конструкцію. Але на початку листопада один з головних стовпів, що підтримують башту, зірвався і жителів цього будинку і деяких прилеглих будинків довелося евакуювати. На даний момент, як повідомляє The Daily Mail, аварійна будівлю демонтують екскаваторами, які витягли вгору за допомогою кранів.


Нагадаємо, що скандали через погано спроектованих і побудованих будинків у Китаї - не рідкість. Зокрема, в 2008 році землетрус в Сичуані, на заході країни, призвело до обвалення декількох сотень будівель, у тому числі і шкіл, а в 2009 році в Шанхаї звалився недобудований багатоповерховий будинок.

У Китаї новозаселена висотка не простояла й доби. ФОТО


Фото The Daily Mail

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.