Аеропорт «Домодєдово» виставили на продаж

Аеропорт «Домодєдово» виставили на продаж
Аеропорт «Домодєдово» виставлено на продаж, консультації з потенційними покупцями веде банк Goldman Sachs, розповіли джерела в банківських колах.

У прес-службі «Домодєдово» відмовилися від коментарів, зіславшись на відсутність керівництва. Інформація про готовність власників «Домодєдово» вийти з бізнесу з'явилася на тлі різкої критики офшорного володіння з боку прем'єр-міністра Володимира Путіна.

Претензії влади до бенефіціарам аеропорту стали одним з найгучніших прикладів спору між чиновниками та власниками великого бізнесу з офшорною структурою власності - офіційно бенефіціари «Домодєдово» державі не відомі.

Власниками аеропорту джерела в галузі називають голову ради директорів компанії Дмитра Муляра та голову наглядової ради Валерія Когана. У травні компанія DME Airport Ltd, на яку були оформлені 100% «Аеропорту Домодєдово», подала заявку на розміщення акцій в Лондоні. У проспекті емісії фірма назвала Каменяра єдиним власником. Але IPO скасували, а Каменяр надалі ухилявся від відповіді про реальну структуру власності аеропорту, але декларував масштабну інвестиційну програму на реалізацію проекту «аеротрополіса».

За словами, Богдан Зикова, аналітика БКС, бізнес «Домодєдово» оцінюється не менш ніж $ 1 млрд: «Причин для того, щоб аеропорт сильно подешевшав немає. Адміністративний тиск на бізнес структури може навіть підвищити вартість аеропорту, бізнес стає більш прозорим. Рішучість влади наступати на офшори може вплинути на оцінку активу тільки у разі пред'явлення реальних претензій».

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.