Надлишок нерухомості в Іспанії зникне до 2017 року

Надлишок нерухомості в Іспанії зникне до 2017 року
Надлишковий запас нерухомості на ринку Іспанії буде повністю ліквідований до 2017 року. Втім, це відбудеться тільки в тому випадку, якщо збудуться макроекономічні прогнози. До такого висновку прийшла в своїй доповіді оціночна компанія Tinsa.

Експерти вважають, що в даний час надлишки пропозиції в сфері житла вже потроху зникають. Так, на початку року цей показник становив близько 400 тисяч об'єктів, до 2016 року він знизиться до 300 тисяч, а в 2017-му надлишок зникне повністю.

Иньиго Валенсуела, комерційний директор Tinsa, вважає оптимістичною нинішню ситуацію в секторі. « Прихід закордонних інвесторів і робота « поганого »банку виразно спричинили деякі поліпшення в даному секторі», - додають представники компанії.

У доповіді також стверджується про зниження потреби населення в житлі. На думку аналітиків, цей тренд збережеться до 2015 року, коли рівень попиту зросте до 100 тисяч об'єктів. З цієї причини для задоволення потреби населення в житлі, яка виникне до 2017 року, у другому півріччі 2015 виникне необхідність на початку будівництва нових об'єктів.

Фахівці Tinsa також згадали про падіння цін на житлову нерухомість Іспанії. Найбільш значний спад відбувся в Кастилії-Ла-Манчі ( на 50,2 %). За нею йдуть Каталонія (49,1 %) і Арагон ( 46,7 %). Найменше ціни знизилися в Мелільї ( 13,2 %), Сеуте (24,3 %), Естремадурі ( 26,9 %), Астурії (28,9 %) і на Балеарських островах ( 30,4 %).

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.