Влада не дозволить масовий скуп землі на Житомирщині

Влада не дозволить масовий скуп землі на Житомирщині
– Побоювання щодо можливого масового скуповування земель безпідставні.

Так заявив порталу нерухомості ZThata перший заступник начальника Головного управління Держкомзему у Житомирській області Ігор Вержанський.

Зі зняттям мораторію 32 млн. га землі стануть предметом купівлі-продажу. Хоч охочих продати землю вистачає, та, як стверджує Ігор Адамович, хвилі скуповування землі не буде. За його словами, потреба в витраті значних коштів для викупу землі, обмеженість розміру ділянок, що можуть бути продані одному громадянину, підштовхне до того, що вигідніше буде орендувати землю, а не скуповувати.

Крім того, згідно законопроекту «Про ринок земель» першочергове право купівлі має держава. Лише після її відмови земля може бути передана громадянину. Зрештою, є досвід Польщі, де не спостерігалося масової купівлі-продажу землі.

Крім того, для недопущення спекуляції на ринку землі буде запроваджено диференційовані ставки державного мита за посвідчення угод купівлі-продажу земельних ділянок. Якщо покупець розраховує перепродати земельну ділянку, то він повинен буде сплатити на першій рік 100% мита, на другий рік – 90% і так аж до десятого року. Тому перепродавати землю протягом 10 років буде економічно невигідно.

Позиція з цього приводу зрозуміла: купувати землі мають ті, хто хоче її обробляти, а не перепродувати за для власної наживи.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.