У Житомирі на Київській руйнується будинок. ЖЕК з ремонтом не поспішає

У Житомирі на Київській руйнується будинок. ЖЕК з ремонтом не поспішає
У постійному страху вже півроку живуть 8 сімей по вул. Київській 92-б.

Люди живуть у 2-поверхівці, побудованої ще в 1917-му. Багато років будівля не ремонтувалося, а з недавніх пір стало буквально розвалюватися.

- Тріщини були невеликі. Потім, коли вони почали розширюватися все більше і більше, ми звернулися у ЖЕК, - розповідає мешканка будинку Тетяна Єфімова.

Ще в серпні ЖЕК пообіцяв допомогти жителям. Але за роботу так ніхто і не взявся. Мешканці скаржаться: поки комунальники тягнуть час - стіни продовжують руйнуватися.

- Тріщини збільшуються. Постійно чути біля будинку як якісь камені падають. Ніхто не реагує. Приїжджають, обіцяють, а нічого не роблять, - каже Олександр Колесник.

Жителі перебільшують, вважають в місцевому ЖЕКу. Будинок - дерев'яний і тільки обкладений цеглою - стіни, які тріскаються, не загрожують життю людей.

- Там нічого не обвалюється. Просто тріщина у зовнішній стіні обкладки, яка не несе ніякого навантаження. Вона не є несучою, - пояснив головний інженер ЖЕКу № 11 Ласло Папп.

Комунальники кажуть: будівля потребує капітального ремонту. Гроші на таке відновлення повинен виділяти міська рада, а не ЖЕК. Міські чиновники з ремонтом теж не квапляться. Кажуть, що виділяти бюджетні гроші, чи ні, має вирішити комісія. А вона збирається тільки раз на місяць.

- Ми поки не побачили такого аварійного стану, щоб вже надзвичайна комісія була і щоб ми її зібрали за один день. Комісія працює в плановому режимі, - розповіла Світлана Пивоварова, начальник управління ЖКГ Житомирської міськради.

Але люди обурені байдужістю чиновників. І бояться, що з настанням морозів їх 100-річний будинок може перетворитися на руїни.

Мешканка будинку Тетяна Єфімова розводить руками:

- Обвалилася стіна і тоді, навіщо нам ці гроші потрібні будуть з бюджету? На похорони наші?

Источник: Ц-ТВ

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.