Українцям можуть збільшити квартплату за засклені балкони

Українцям можуть збільшити квартплату за засклені балкони
Президент Віктор Янукович запропонував внести зміни до Житлового кодексу, які змінюють коефіцієнт для розрахунку площ лоджій, балконів, веранд і терас.

Президент пропонує наступні коефіцієнти для розрахунку площі: для балконів і терас - 0,3; для лоджій - 0,5; для засклених балконів - 0,8; для веранд, засклених лоджій - 1,0.

"Президентські коефіцієнти майже повністю збігаються з нині діючими. Є тільки дві відмінності: по-перше, нинішні регулюються не законами України, а підзаконними актами, а по-друге, такого поняття, як "засклений балкон", офіційно ні у будівельників, ні у БТІ не існує. Воно і не могло існувати, тому що всі засклені балкони в країні - самодіяльність мешканців ", - пояснює голова Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків "Перший будинок" Михайло Кальтагейсер.

"А у підсумку для всіх квартир із заскленими балконами БТІ перерахують загальну площу по новому "балконного" коефіцієнту 0,8, і квартплата у мешканців цих квартир збільшиться", - говорить він і відзначає, що забудовникам буде вигідно відразу склити не тільки лоджії, але і балкони, щоб приплюсовувати їх до квадратних метрів квартири з коефіцієнтом 0,8, а не 0,3, як зараз.

Источник: Сегодня

Система Orphus
Комментарии
Андрей 6 ноября 2011 22:51
Эх! вот это да! скоро будем еще и за тамбуры будем платить, скажет что то кладовка....!
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.