Житомирський бізнесмен побудував «хлів у центрі міста» - головний архітектор Житомира

Житомирський бізнесмен побудував «хлів у центрі міста» - головний архітектор Житомира
У середу, 16 листопада, в Житомирі було проведено засідання депутатської комісії з питань містобудування, архітектури і землекористування, на якому розглядалося питання відновлення договорів оренди земельних ділянок.

Серед інших рішень, увагу членів комісії привернуло одне, в якому пропонувалося відновити договір оренди земельної ділянки за адресою майдан Корольова, 11 (між кінотеатром «Жовтень» та обласною бібліотекою) підприємцю Ошемьоткову С.В.

Рішенням виконкому Житомирської міськради від 13.01.2011 фізичній особі - підприємцю Ошемьоткову Станіславу Владиславовичу дозволили розмістити на місці існуючого кіоску з літнім майданчиком павільйон громадського харчування з літнім майданчиком і виконати «комплексний благоустрій прилеглої території».

У цьому ж рішенні чітко прописані параметри стаціонарної малої архітектурної форми: висотою не вище 4 метри, площею близько 30 кв.метрів.

Підприємець на орендованій ділянці вже почав будувати великий капітальний павільйон. Присутній на засіданні комісії головний архітектор міста Тарас Борис назвав цю споруду «хлів в центрі міста» і навіть запропонував позбавити ліцензії проектну організацію, яка спроектувала незаконний павільйон на 270 кв. метрів.

Депутати нагадали представнику управління регулювання земельних відносин міськради, що 3 березня 2011 сесія, враховуючи рекомендації земельної комісії, відмовила приватному підприємцю Ошемьоткову С.В. і не внесла зміни до договору оренди земельної ділянки площею 0,00348 га за адресою площа ім. С. П. Корольова, 11.

Більш того, за дорученням земельної комісії її голова Микола Туфанов кілька разів звертався до міської прокуратури щодо законності будівництва павільйону біля «Жовтня». Туфанов зачитав відповідь прокуратури Житомира на останнє звернення (від 31.08.2011) з приводу незаконного будівництва малої архітектурної форми на площі Корольова, 11.

У відповіді прокуратури від 12.10.2011 зазначено, що за результатами перевірки щодо підприємця Ошеметкова С.В. складено протокол про адміністративне правопорушення статті 152 КУпАП (Порушення правил благоустрою територій міст та інших населених пунктів). З приводу неправомірного використання земельної ділянки триває перевірка управління Держкомзему м.Житомира, яке повідомить про результати перевірки та вжиті заходи.

«Тепер, коли запахло кримінальним справою, хочуть протягнути це питання на сесії, щоб депутати узаконили неправомірні дії підприємця та зловживання виконкому міськради», - сказав Туфанов.

Земельна комісія прийняла рішення відмовити в продовженні оренди і рекомендує зняти це питання з розгляду сесії, тому що депутати Житомирської міськради вже ухвалили рішення (№ 83 від 03.03.2011) і його ніхто не відміняв. За цю пропозицію і за те, щоб запросити на наступне засідання комісії членів виконкому - заступників мера, які завізували даний проект рішення, проголосували всі присутні члени депутатської комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування.

«Нехай ті, які візують такі документи, сидять на комісії і аргументують, чому вони ставлять візи на таких проектах рішень», - запропонував Туфанов.

Житомирський бізнесмен побудував «хлів у центрі міста» - головний архітектор Житомира

Источник: Житомир.інфо

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.