Житомирський Ботанічний сад незаконно зменшений на 5 гектар

Житомирський Ботанічний сад незаконно зменшений на 5 гектар
Прокуратура Житомирської області подала адміністративний позов про визнання протиправним рішення Житомирської міськради щодо частини території фруктового саду, який повинен належати Житомирському Ботанічному саду.

Як повідомили в прес-службі прокуратури Житомирської області, фруктовий сад в територію заповідника включити «забули», але безпідставно включили земельну ділянку, на якій розташовані господарські будівлі та інші об'єкти, що «суперечить цілям і завданням ботанічного саду».

«Прокуратурою області заявлено адміністративний позов в інтересах Державної екологічної інспекції в суд про визнання протиправним рішення Житомирської міськради, яким затверджено проект землеустрою щодо встановлення меж території природно-заповідного фонду - Ботанічного саду. Встановлено, що на підставі незаконного рішення Житомирської міськради виготовлений проект землеустрою щодо встановлення меж територій природно-заповідного фонду Житомирського національного агроекологічного університету загальною площею 35, 4 га. У даному проекті не включений в території об'єкта природно-заповідного фонду плодовий сад площею понад 5 га, який є однією із складових Ботанічного саду », - інформує прокуратура.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.