Житомирянка незаконно отримала у приватну власність 5 земельних ділянок

Житомирянка незаконно отримала у приватну власність 5 земельних ділянок
Житомирською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері заявлено позов про повернення у державну власність 5 земельних ділянок на території Житомирського району.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Встановлено, що на підставі розпоряджень голови Житомирської райдержадміністрації та рішень двох сільських рад, мешканка Житомира, всупереч вимогам земельного законодавства, понаднормово отримала у приватну власність 5 земельних ділянок загальною площею понад 0,66 га.

Всього жінкою, в порядку безоплатної приватизації, отримано 8 земельних ділянок державної власності для будівництва житлового будинку, ведення садівництва та особистого селянського господарства на території різних сільських рад Житомирського району.

Це в той час, коли чинним законодавством передбачено безоплатне здобуття в державних і комунальних земель тільки однієї ділянки по кожному виду використання.

Спеціалізована прокуратура через суд вимагає визнати недійсними розпорядження та рішення органів виконавчої влади та місцевого самоврядування району, а також скасувати державну реєстрацію державних актів на право власності на земельні ділянки та зобов'язати повернути незаконно отриману землю.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.