45 га земель водного фонду в Житомирському районі повернули державі

Прокуратура через суд повернула державі незаконно наданих 45 га земель водного фонду в Житомирському районі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

«Поданий прокуратурою Житомирського району позов про визнання незаконними та скасування розпоряджень голови Житомирської райдержадміністрації, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки водного фонду площею понад 45 га вартістю 1,2 млн. грн. задоволено господарським судом області 16 березня цього року в повному обсязі», - інформує прокуратура.

Нагадаємо, в 2006 році райдержадміністрація уклала з приватним підприємцем договори оренди земельної ділянки водного фонду площею понад 45 га для рибогосподарських потреб на території Озерянковского сільської ради, терміном дії до 2016 року. Однак, землю відведено з порушенням вимог чинного законодавства, оскільки не здійснено проведення обов'язкової державної землевпорядної експертизи про можливість надання ставка в оренду і обліку наявних соціально-економічних наслідків.

Крім цього, надано дозвіл на розробку технічної документації по встановленню меж земельної ділянки площею 22 га, а затверджено документацію та передано в оренду вдвічі більше - понад 45 га землі.

За втручання прокуратури порушення усунуті, 45 га земель водного фонду вартістю 1,2 млн. грн. повернуто у власність держави.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.