У Києві почали будувати ще дві станції метро

У Києві почали будувати ще дві станції метро
Рекордними темпами триває у столиці розвиток метрополітену. Розпочалася робота над наступними двома станціями київської підземки, які мають відкрити на початку листопада наступного року. Про це поінформував голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

"Наступні дві станції метрополітену – "Іподром" та "Одеська площа" – ми хочемо побудувати ще швидше. Практично робота в цьому напрямку вже розпочалася. Ми запропонували метробудівцям відкрити ці дві станції до 6 листопада. Це день звільнення Києва від німецько-фашистських загарбників. Звісно, то було б суттєвим подарунком киянам до свята. І метробудівці з цим терміном виконання робіт погодились. Адже ми настільки динамічно будуємо залізничні мости, мостові переходи, розв’язки… Інколи здається, що це просто не можливо. Так само напружено будували й метрополітен: торік здали три станції. Тож наші плани цілком реальні", – розповів О.Попов.

Він також повідомив, що міська влада має намір до першого кварталу 2013 року оновити близько 50% рухомого складу підземки.

"Оновлення відбудеться за рахунок коштів, які надійдуть до Києва як грантова допомога у рамках Кіотського договору. Тобто, не в кредит і не за бюджетні кошти. Нашими партнерами у цьому питанні, спільно з Крюківським вагонобудівельним заводом, стануть японці. Таким чином ми оновимо 185 вагонів, і на 15-20 років матимемо сучасні вагони метро, які відповідатимуть найвищим стандартам. І за енергозбереженням, і за екологією, і, безумовно, за комфортом", – наголосив голова КМДА.

На 27 грудня 2011 року в Києві заплановане відкриття чергової станції метро "Виставковий центр".

Нагадаємо, 15 грудня 2010 року Прем'єр-міністр України Микола Азаров і голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов відкрили три станції метро в напрямку житлового масиву Теремки - "Деміївську", "Голосіївську" та "Васильківську".

Источник: УНН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.