Будівництво терміналу «D» у Борисполі готове на 65-70% +ФОТО

Будівництво терміналу «D» у Борисполі готове на 65-70% +ФОТО
Термінальний комплекс «D» аеропорту «Бориспіль», площа якого після завершення робіт складе 107 000 кв. м, стане найбільшим в Україні. Він дозволить в рази збільшити конкурентоспроможність головних повітряних воріт країни, а відтак - розширить можливості на ринку внутрішніх та міжнародних авіаперевезень. На цьому наголосив сьогодні, 12 жовтня 2011 року, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр інфраструктури Борис Колесніков під час наради з питань будівництва терміналу «D» аеропорту «Бориспіль» під головуванням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова.

Прем’єр-міністр України зазначив на необхідності виконання будівництва терміналу без затримок. «Для нас критично важливо об’єктивно оцінити стан терміналу», - сказав він.

За оперативними даними готовність терміналу «D» складає 65-70%, повністю завершити всі роботи планується до 20 грудня 2011 року, орієнтовна дата операційної готовності - весна 2012 року.

Борис Колесніков підкреслив, що при розробці та вдосконаленні проекту нового терміналу головну увагу приділено створенню максимально комфортних умов перебування та обслуговування пасажирів. У зонах реєстрації нового аеровокзального комплексу передбачено велику кількість стійок реєстрації (60 + 6 web-реєстрації), пунктів авіабезпеки, кабіни паспортного контролю. «Відтак у цьому терміналі можна буде здійснювати реєстрацію пасажирів одночасно на майже 90 рейсів. 60 стійок реєстрації та 60 кабін паспортного контролю дозволять уникнути будь-яких черг як при реєстрації, так і при проходженні контролю по прильоту», - сказав Віце-прем’єр-міністр України. Для зручності пасажирів будуть встановлені ліфти, ескалатори. Вперше в Україні пасажирський термінал буде обладнаний системою травелаторів.

«Телескопічні трапи дозволять пасажирам майже на всі рейси проходити безпосередньо на борт повітряного судна, що виключає необхідність роботи автотранспорту», - зазначив Борис Колесніков.

У новому терміналі створено всі умови для перебування та обслуговування пасажирів з обмеженими можливостями: для цього передбачено пандуси та спеціальні ліфти.

Для VIP-пасажирів у галереї на першому і другому поверхах буде розміщено термінал з окремим під'їздом і паркувальними місцями.

Термінальний комплекс «D» оснащений 11 стаціонарними аеромостами з автоматизованою системою докірування (для посадки/висадки), які дозволять приймати шість великих (класу «Boeing-747») та п’ять невеликих (класу «Boeing-737») літаків. У перспективі можлива добудова галереї терміналу в північному і південному напрямках і встановлення двох додаткових аеромостів.

Прибирання і парковка повітряних суден здійснюється на новому пероні площею 183 000 кв. м, який прийматиме до 25 повітряних суден коду «С».

Перон оснащений системою централізованої заправки літаків, що дозволить заправляти ПС прямо на стоянці зі швидкістю до двох тонн на хвилину.

Система обробки багажу передбачає п’ять рівнів контролю на авіаційну безпеку. Окреме приміщення буде виділено для роботи з вибухонебезпечними речовинами. Пропускна здатність системи обробки багажу - понад 3000 одиниць на годину. Довжина багажної стрічки - 10 км. Система має 100% рівень автоматизації, що повністю виключає вплив людського фактора.

У терміналі передбачено найсучасніші IT-рішення у сфері відеоспостереження, системи управління будівлею, візуального докірування повітряних суден.

Після проведення чемпіонату Європи з футболу у 2012 році площа терміналу «D» аеропорту «Бориспіль» буде збільшена на 34 тис. кв. м. Про це сьогодні, 12 жовтня 2011 року, під час наради в аеропорту «Бориспіль» під головуванням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова повідомив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр інфраструктури Борис Колесніков.

За словами Віце-прем’єр-міністра, нинішній варіант терміналу є однофункціональним: тобто він здатен працювати лише на прийом міжнародних рейсів та проведення транзитних міжнародних рейсів, що створює певні незручності як для авіапасажирів, так і для авіакомпаній. Відтак передбачено розширення терміналу «D» для того, щоб він мав змогу обслуговувати внутрішні, внутрішньо-міжнародні та власне міжнародні транзитні пасажироперевезення.

«Ми звернулися до світових компаній, які експлуатують найсучасніші аеропорти, зокрема, у південно-східній Азії, щоб залучити інвестора й добудувати ще 34 тис. кв. м. – і тим самим сумістити термінал «D» на 107 тис. кв. м та 34 тис. кв. м додаткових», - зазначив Борис Колесніков.

Віце-прем’єр-міністр України підкреслив, що питання залучення інвестицій та проведення добудови терміналу буде вирішено вже після проведення Євро-2012.

Будівництво терміналу «D» в аеропорту «Бориспіль» завершиться 20 грудня 2011 року, а 25 березня 2012 року з нього буде виконано перший рейс. Про це стало відомо сьогодні, 12 жовтня 2011 року, за підсумками наради в аеропорту «Бориспіль» за участю Прем’єр-Міністра України Миколи Азарова та Віце-прем’єр-міністра України – Міністра інфраструктури Бориса Колеснікова.

«До початку Євро-2012 термінал функціонуватиме вже на повну потужність. Це буде сучасний дійсно європейський термінал, а Україна ще на крок наблизиться до європейського рівня життя», - сказав Микола Азаров.

«Рейси з нового терміналу стартують з введенням літнього розкладу – 25 березня 2012 року», - повідомив Борис Колесніков. За його словами, подальше переведення авіакомпаній у цей термінал здійснюватиметься поступово.

Прем’єр-міністр України підкреслив, що всі питання, пов’язані з будівництвом терміналу, будуть вирішені протягом місяця. Це дозволить зробити як термінал, так і весь аеропорт «Бориспіль» більш функціональним та зручним у першу чергу для пасажирів.

«Термінал «D» за своїми якісними характеристиками матиме все, що мають найсучасніші аеропорти світу», - підкреслив Борис Колесніков.

На переконання Миколи Азарова, будівництво терміналу «D» дійсно масштабний проект, порівняти який за масштабами можливо лише ще з одним об’єктом Євро – НСК «Олімпійський».

Нагадаємо, реалізація проекту будівництва нового терміналу «D» почалася в листопаді 2008 року.

Будівництво терміналу «D» у Борисполі готове на 65-70% +ФОТО


Будівництво терміналу «D» у Борисполі готове на 65-70% +ФОТО


Будівництво терміналу «D» у Борисполі готове на 65-70% +ФОТО


Будівництво терміналу «D» у Борисполі готове на 65-70% +ФОТО


Будівництво терміналу «D» у Борисполі готове на 65-70% +ФОТО


Будівництво терміналу «D» у Борисполі готове на 65-70% +ФОТО


Будівництво терміналу «D» у Борисполі готове на 65-70% +ФОТО


Будівництво терміналу «D» у Борисполі готове на 65-70% +ФОТО

Источник: Міністерство інфраструктури України

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.