Монолітне будівництво

Монолітне будівництво
Найбільш перспективним, з існуючих технологій зведення будівель і споруд, є монолітне будівництво. Це - зведення конструктивних елементів з бетоної суміші з використанням спеціальних форм (опалубки) безпосередньо на будівельному майданчику.

Створюється абсолютно жорсткий каркас з різними видами огороджувальних конструкцій.

Технологія монолітного будівництва прийшла до нас із Заходу, де прораховується економічна обгрунтованість того чи іншого проекту; враховується також не вартість матеріалів, а вартість роботи і пов'язані з цим витрати.

Переваги монолітного будівництва перед іншими технологіями:

1. Крок конструкцій при монолітному будівництві не має значення. У збірному - всі конструкції мають розміри, кратні певному модулю; технологія конструкцій, що виконуються на заводі, не дозволяє швидко змінити форму оснащення. Тому архітектори і проектувальники були прив'язані до певних типорозмірів і, як наслідок - обмежені у прийнятті проектних рішень.

2. Монолітні будинки легше цегельних на 15-20%. Істотно зменшується товщина стін і перекриттів. За рахунок полегшення ваги конструкцій зменшується матеріалоємність фундаментів, відповідно здешевлюється пристрій фундаментів.

3. Виробничий цикл переноситься на будівельний майданчик. При збірному житловому будівництві вироби виготовляються на заводі, привозяться на майданчик, монтуються. При виготовленні збірних конструкцій закладаються допуски на всіх технологічних етапах, які призводять до додаткових трудовитрат при обробці стиків. Якщо монолітне будівництво ведеться по чітко відпрацьованій схемі, то зведення будівель здійснюється в більш короткі терміни. Крім цього, якісно виконана робота виключає необхідність мокрих процесів. Стіни і стелі практично готові до обробки.

4. Монолітна конструкція дає рівномірну осадку будинку при природній осаді грунту, перерозподіляючи навантаження і запобігаючи утворенню тріщин.

5. Монолітне будівництво забезпечує практично "безшовну" конструкцію. Завдяки цьому підвищуються показники тепло-і звуконепроникності. У той же час, конструкції більш довговічні.

Процес монолітного будівництва складається з декількох етапів: приготування і доставки бетону (марок 200-400), підготовки опалубки і власне укладання бетону. Процес цей особливо спрощується, якщо є можливість створення свого бетонного вузла безпосередньо на будмайданчику.

Источник: http://stroi-servis.ru

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.