Тимошенко дасть грошей на будівництво Всеукраїнського центру радіохірургії

Тимошенко дасть грошей на будівництво Всеукраїнського центру радіохірургіїУряд поетапно профінансує завершення будівництва Всеукраїнського центру радіохірургії на базі клінічної лікарні «Феофанія», введення в експлуатацію якого планується в кінці грудня 2009 року. Про це повідомила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко журналістам сьогодні, після відвідин Всеукраїнського центру радіохірургії.

«Враховуючи, що з необхідних 135 міліонів 60 млн коштує закупівля устаткування, яке може трішки почекати, то, я думаю, що на першому етапі це може бути близько 70 млн грн», — сказала Тимошенко.

Прем'єр-міністр підкреслила, що доступ до послуг Всеукраїнського центру радіохірургії дістануть всі люди, що потребують лікування. «Причем люди, які не можуть оплачувати ці технології, за державний рахунок проходитимуть і обстеження — профілактичне, і лікування, яке дає стовідсотковий результат якщо захворювання діагностоване на ранньому етапе» — пояснила вона.

У свою чергу, міністр охорони здоров'я України Василь Князевич повідомив, що прем'єр-міністр України доручила в. о. міністра фінансів Ігорю Уманському і керівникові Державного управління справами Ігорю Тарасюку спільно розробити прийнятні механізми фінансування завершення будівництва цього центру, пише УНІАН. «Ці механізми будуть спільно відпрацьовані: якщо буде потрібно кредитний механізм, значить і такий механізм буде передбачено» — сказав Князевич.

Нагадаємо, для завершення будівництва Всеукраїнського центру радіохірургії необхідно 135 млн грн. У Києві в даний час зводиться два центри із застосуванням ПЕТ-технологий для раннього виявлення онкологічних захворювань — у Святошинськом районі на базі міської онкологічної лікарні і на базі клінічної лікарні «Феофанія».

Раніше уряд прийняло вирішення про виділення 70 млн грн. для завершення будівництва ПЕТ-центру на базі Київської міської онкологічної лікарні.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.