В Україні має побільшати якісних доріг

В Україні має побільшати якісних доріг
У найближчі 6 років в Україні за 227 мільярдів гривень буде побудовано 2,2 тисячі кілометрів та відремонтовано 30,7 тисячі кілометрів доріг. Про це йдеться у схваленій Кабміном концепції будівництва автошляхів, повідомив заступник голови "Укравтодору" Євген Прусенко.

"Загальна протяжність доріг загального користування складає близько 170 тис. км. Велика їх частина, побудована в 60-ті-80-ті роки, не ремонтувалася 30 років-40 років. Вони перебувають у критичному стані. І того, що за останні 2,5 роки обсяги робіт збільшені на порядок, недостатньо, щоб привести всі дороги в нормальний стан", - додав він.

Також Прусенко зазначив, що для реалізації концепції "Укравтодор" планує продовжувати залучати кредити за кордоном, наприклад, у ЄБРР, Світового банку, Європейського інвестбанку та ін.

У той же час чиновник додав, що українські дороги "чи не найдешевші в Європі". За його словами, будівництво 1 км чотирисмугової дороги в Україні коштує від 3,5 до 5 млн. євро за км. У Польщі - 6-8 млн євро за км, у Німеччині - 8-11 млн.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Борис Колесніков заявляв, що кілометр 4-полосної дороги коштує 5 мільйонів доларів.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.