Новобудови в Україні зводять з неякісних китайських будматеріалів

Новобудови в Україні зводять з неякісних китайських будматеріалів
В Україні близько 70% новобудов будують за допомогою неякісних будматеріалів. Головною причиною цього є бажання забудовників заощадити. Про це повідомила архітектор Ганна Іскіердо, пише SV Development.

Більшість новобудов, побудованих з використанням будсировини низької якості, припадає на будинки економ-класу - близько 60%, на будинки бізнес-класу - 30% і преміум - 10%.

В основному українські забудовники купують сьогодні устаткування і матеріали внутрішньої і зовнішньої обробки в Китаї і ближньому зарубіжжі. Компаніям вигідно купувати матеріали китайського виробництва, не дивлячись на їхню низьку якість, оскільки продукція тут на 30-40% дешевша європейської, і навіть української.

Серед основних будівельних матеріалів та обладнання, які експортуються з вказаної країни, Іскіердо назвала: кераміка і будівельні суміші, ліфти, двері, ескалатори, лако-барвисті матеріали, кабель і т.д.

"Сьогодні багато хто робить ремонти, використовуючи екологічно чисті матеріали. При цьому вони не враховують, з яких матеріалів побудований будинок. Вся екологічність оздоблення квартири, меблів і т.д. може бути нівельована завдяки забудовникові, який економив під час будівництва і зводив будинок з неякісних будматеріалів", - відзначає експерт.

За її словами, використання матеріалів низької якості впливає і на технічну безпеку будівлі, тому держава повинна посилити контроль за їх використанням при будівництві.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.