В Україні виявлено близько 3 тис. об'єктів самовільного будівництва

В Україні виявлено близько 3 тис. об'єктів самовільного будівництва
Зараз в Україні виявлено близько 3 тис. об'єктів, які не мають відповідних документів для будівництва. Про це в коментарі УНН сказав Олександр Рибак, голова Держархбудінспекції.

Він зазначив, що більшість незаконних об'єктів будівництва виявлено в результаті планових та позапланових перевірок, проте велика кількість звернень надходить і від громадськості.

« Сьогодні переважна більшість перевірок, які проводять наші інспектори, все ж стосуються більш масштабних об'єктів ІІІ, IV і V категорій складності. Це, як правило, громадські будівлі, багатоквартирні житлові будинки. Однак у той же час до нас звертаються люди, громадські організації, правоохоронні органи з повідомленнями і за допомогою таких повідомлень ми також виявляємо об'єкти самовільного будівництва », - розповів Рибак.

Він також додав, що зараз розроблено проект постанови Кабінету Міністрів про порядок знесення самовільно побудованих об'єктів будівництва.

« Згідно з проектом документа, після виявлення об'єкта самочинного будівництва інспектор видає особі, яка здійснила таке будівництво, припис про усунення порушень із визначенням строку для добровільного виконання припису. Якщо ця особа протягом певного часу добровільно не призвело об'єкт будівництва до вимог законодавства, інспекція архітектурно-будівельного контролю подає позов до суду. За рішенням суду самовільно збудований об'єкт підлягає знесенню з компенсацією витрат, пов'язаних зі знесенням об'єкта, за рахунок особи, яка здійснила таке самовільне будівництво », - пояснив Рибак.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.