В Україні прийняли в експлуатацію рекордну кількість житла

В Україні прийняли в експлуатацію рекордну кількість житла
За попередніми даними в Україні в минулому році прийнято в експлуатацію близько 11 млн кв. м житла, що може стати рекордом останніх 20 років. Про це заявив в.о. Віце-прем'єр- міністра Олександр Вілкул під час наради з розвитку будівельної галузі.

«Один з показників ефективності роботи будівельного комплексу країни - це створення нового житла. За попередніми даними в Україні в минулому році прийнято в експлуатацію близько 11 млн кв. м житла. Це може стати рекордом за останніх 20 років. Це перевищує докризові показники 2007 і 2008 років, коли в країні спостерігався будівельний «бум » », - сказав Вілкул.

За попередніми розрахунками Мінрегіону обсяги прийнятого в експлуатацію житла в 2013 році можуть бути більше, ніж в 1994 році ( 10,1 млн. м).

« Такі показники досягнуті за рахунок новобудов ( багатоквартирні та одноквартирні житлові будинки ) і за рахунок того, що активізувалося будівництво житла, яке багато років не будувалося », - сказав Олександр Вілкул.

За оперативними даними лідерами за обсягами прийнятого в експлуатацію житла в 2013 році є: місто Київ ( 1500 тис. кв. М), Київська область ( 1320 тис. кв. М), АР Крим ( 945 тис. кв. М), Одеська область (700 тис. кв. м) та Львівська область ( 620 тис. кв. м).

За прогнозними показниками 2013 прийнято в експлуатацію 115 тис. квартир, що на 26 % більше ніж у 2012 році і на 49 % більше ніж у 2010 році.

« Розвиток житлового будівництва обумовлено, в тому числі, дерегуляцією області. Україна здійснила колосальний ривок щодо спрощення дозвільних процедур у будівництві. У рейтингу Світового Банку по веденню бізнесу Україна піднялася за цим показником на 145 пунктів ( з 186-го місця на 41 місце). Наша мета - увійти в 20-ку рейтингу Світового банку », - сказав Олександр Вілкул.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.