Експерти назвали найбільш прибуткові сегменти нерухомості

Експерти назвали найбільш прибуткові сегменти нерухомості
У світлі нестабільності фінансових ринків, яка спостерігається сьогодні, експерти як і раніше вважають нерухомість одним з найнадійніших способів інвестування. Перші три місця займають апарт-готелі, торгові центри та офісно-складські комплекси.

Експерти NAI Becar сьогодні виділяють три основних сегменти нерухомості, що демонструють найбільшу прибутковість. Так, лідируючу позицію в даний час займає сектор апартамент-готелів, прибутковість якого оцінюється фахівцями в 10-15% річних.

На другому місці за рівнем прибутковості знаходиться сегмент торговельної нерухомості. У багатьох містах Росії коефіцієнт забезпеченості торговими площами в рази відстає від середнього показника Європи. При такій нестачі торгових площ, простіше знайти орендарів, забезпечити хорошу прохідність об'єкту і отримати стійкий дохід. Хоча необхідно відзначити, що при високій прибутковості даний сегмент комерційної нерухомості відрізняється і великими супутніми витратами на клінінг та експлуатацію, і більш високими вимогами до якості управління. Однак при професійному підході вдається знижувати витрати і в рази збільшувати прибутковість.

Замикають трійку лідерів найбільш прибутковою нерухомості склади та офісні будівлі. На думку експертів, сьогодні доцільно купувати склади і офіси, які на момент продажу вже приносять від 10 % річних.

У будь-якому випадку успішність інвестування в будь-який об'єкт комерційної нерухомості в першу чергу залежить від характеристик самого об'єкта: його розташування, поточного стану, потенціалу розвитку. Тільки сукупна оцінка на основі всього комплексу чинників, може допомогти адекватно оцінити інвестиційні ризики і прорахувати фінансовий вихлоп від конкретного об'єкта.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.