Житомирщина виділить 400 тис грн на відновлення дитсадка і школи в Луганській області

Житомирщина виділить 400 тис грн на відновлення дитсадка і школи в Луганській області
Житомирська область буде допомагати відновити і відновити роботу 2 соціальних об'єктів р. Попасна - школу і дитячий сад.

Про це «Журналу Житомира» розповіли в Житомирській ОДА.

У рамках робочого візиту на Луганщину 12-13 листопада голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський відвідали р. Сєвєродонецьк та р. Попасна.

Зараз на зруйнованих під час військових дій територіях істотно пошкоджені об'єкти соціальної сфери, житлові будинки та основні установи, що забезпечують життєдіяльність населених пунктів. Приміром, у р. Попасна з 20 тис. жителів у своїх будинках залишилися менше 11 тис. жителів.

219 житлових будинків зруйновано. 40% будівель без вікон і з пошкодженої дахом. Є приміщення, відновлення яких неможливе. Голова облдержадміністрації Сергій Машковський особисто оглянув об'єкти р. Попасна, відновлення яких візьметься Житомирщина.

«Я їздив на Луганщину не просто, щоб передати гуманітарну допомогу населенню, а взяти під шефство конкретні об'єкти соціальної сфери та відновити їх роботу, у першу чергу необхідно для населення», - заявив голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський.

За словами керівника області, Житомирщина буде допомагати відновити і відновити роботу 2 соціальних об'єктів р. Попасна - школу і дитячий сад. На заміну вікон, відновлення даху, стін і інші роботи в підшефних голові облдержадміністрації закладах буде направлено близько 400 тис. гривень. Також з Житомирської області будуть передані будівельні матеріали для допомоги у відновленні інших об'єктів, у тому числі спортивної школи.

Нагадаємо, 3 листопада губернатор Житомирщини особисто привіз гуманітарну допомогу в Луганську область.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.