Паркетна дошка

Паркетна дошка
Гарна паркетна підлога радує око, створює здорову атмосферу в будинку, але робота зі
штучним паркетом завжди супроводжувалася певними труднощами: укладання його досить складна, штучний паркет іноді з часом деформується через малої щільності деревини, підвищеної вологості.

Але ще в 1941 році в Швеції було запатентовано винахід багатошарової паркетної дошки, яка не деформується і проста в монтажі.

Паркетна дошка - це найбільш економічний і відносно недорогий матеріал для декору підлог. Паркетна дошка складається з нижнього рейкового підстави, верхнього лицьового покриття, паркетних планок з прямими кромками, наклеєних на основу. Підстава для такої дошки виготовляють із деревини сосни, ялини, модрини, кедра, ялиці, антисептированной деревини берези, осики, тополі.

Внутрішня конструкція зміцнюється шнуром, прокладеним між верхнім і нижнім шаром. Це дозволяє бути дошці гнучкою і міцною. Лицьова поверхня дошки шліфується і покривається п'ятьма шарами лаку. Більшість дощок мають розмір 2423х200 мм, а товщину 15 мм. Такий дошкою можна покрити більшу площу.

Багатошарова конструкція дошки, в якій шари з'єднані під кутом 90 °, має більшу міцність, стійкість до механічних впливів. Ці покриття для підлоги при монтажі підганяються досить точно, і між ними не утворюються зазори. Після збірки виходить цілісний «плаваючий» підлога, яка довгі роки не змінює своїх технологічних характеристик.

Основна перевага паркетної дошки - це простота укладання без застосування спеціального обладнання, шуму і будівельного сміття. Застосовується така дошка там, де можливе застосування штучного паркету.

Підстава під таке підлогове покриття повинне бути рівним, сухим і чистим. На нього укладають дерев'яні лаги, під лаги настилають звукоізоляційні прокладки. За лагам настилають паркетну дошку і кріплять її.

Покриття з паркетної дошки має бути рівним, щільним і незибкім. Необхідно залишати невеликий зазор між дошкою і стіною, але не більше 10 мм.

Великий асортимент цього підлогового покриття дозволить вибрати найбільш підходящий для дому варіант. У Росії найбільш популярна дошка з дуба, бука, ясена та клена. Купити підлогові покриття зараз не проблема, величезний асортимент їх є в кожному будівельному магазині.

Догляд за паркетною дошкою нескладний. Пол підмітають, пилососять, його можна протирати вологою ганчіркою. Поверхня не вимагає спеціальних мастик. Після закінчення великого терміну експлуатації поверхня дошки шліфують і покривають лаком.

Источник: http://beybitblog.ru/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.