Як правильно зняти житло

Як правильно зняти житло
Правило № 1. Перевірте сантехніку, електрику і вікна.

Зверніть увагу і на вимикачі, огляньте розетки. Головне, щоб вони не випадали з стін, не висіли, а були надійно прикріплені до стін, а на їх корпусах не було слідів плавлення і гару.

Перевірте, чи нормально працюють крани. Подивіться, чи немає вологи, крапель на з'єднанні труб. Повинна насторожити вогкість на підлозі і в кутах ванної.

Обговоріть з господарями можливе підключення по телефонній лінії чи прокладку мережевого кабелю від операторів, що надають послуги Інтернету.

Огляньте вікна. Якщо в квартирі немає металопластикових вікон, тоді перевірте працездатність затворів і гачків, інакше ваші вікна будуть перебувати місяцями в закритому чи навпаки - відкритому стані.

Що стосується безпеки, то домовитеся з орендодавцями про зміну замків, щоб виключити можливість проникнення в квартиру попередніх квартиронаймачів.

Правило № 2. Зверніть увагу на під'їзд і двір

Оглянувши запропоноване житло і впевнившись в тому, що Ви хочете зняти саме цю квартиру, не забудьте врахувати ще кілька факторів, які дуже важливі. Зверніть увагу на двір і під'їзд. Наявність пивних пляшок, недопалків, сміття біля під'їзду і в ньому - знак того, що двір і під'їзд не відрізняються тишею, спокоєм і безпекою. Оренда квартири в такому будинку навряд чи принесе вам багато задоволення.

Правило № 3. Поцікавтеся, хто Ваші сусіди

Іноді можна зняти на перший погляд ідеальну квартиру, а пізніше мріяти переїхати, тільки тому, що сусіди не дають спокійно жити.

Правило № 4. Вимагайте документи від власника

Щоб вдало зняти квартиру й уникнути можливих проблем в майбутньому, потрібно перевірити документи, що підтверджують право власності орендодавця на житло, яке він здає.

Для початку потрібно вимагати від орендодавця паспорт, ідентифікаційний код, документ, що підтверджує право власності на квартиру (все в оригіналі).Якщо угода завіряється нотаріально, необхідно оформити і вимагати акт технічної інвентаризації, витяг з реєстру БТІ, довідку про відсутність накладення арешту та застави в банку.

Також, при будь-якій формі договору (нотаріальної та не нотаріальній) обов'язково вимагати згоди чоловіка (дружини) на передачу житла в оренду (якщо квартира є спільною власністю).

Правило № 5. Договір, договір і ще раз договір

Правильний договір - це один з важливих питань у справі «оренда квартири».

Договір оренди (найму) житла укладається за встановленим форматом і може, як завірятися нотаріально (у випадку, якщо термін договору більш 3-х років або за згодою сторін), або не завірятися (якщо термін менше 3-х років). У будь-якому випадку грамотно складений договір, підписаний сторонами, має юридичну силу.

В договорі обов'язково повинні бути вказані реквізити сторін (паспортні дані, ПІБ, прописка), ідентифікаційний код; об'єкт договору (адреса та площа квартири); умови оплати (розмір щомісячної орендної плати, строки оплати). Також у договорі можуть бути додаткові умови. Сюди можуть входити оплата комунальних послуг, штрафні санкції за затримку платежу, умови зростання орендної ставки, обумовлюватися, хто, коли і на яких умовах має проводити ремонт у квартирі.

Источник: http://realty.obozrevatel.com/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.