З чого побудувати будинок?

З чого побудувати будинок?
Вже тисячі років глиняна цегла залишається найпоширенішим будівельним матеріалом. Причини такої стабільної популярності цегли в його прекрасних функціональних якостях: він стійкий до атмосферних і біологічних дій, цегла негорючий і більше інших матеріалів стійкий до впливу високої температури, має значну теплоємність, він екологічний і має хороші тепло-і звукоізолюючі властивості.

Цегляні будівлі довговічні, в їх стінах просто прокладати комунікації. Сучасна промисловість використовує дві технології виготовлення керамічної (глиняної) цегли - напівсухе пресування і пластичне формування. За першою технології - зволожену глину-сирець формують пресом, отримані заготовки сушать, а потім обпалюють в печі.

Цегла, виготовлений напівсухим пресуванням гігроскопічний, тому його не використовують при будівництві цоколів будівель, зовнішніх стін, парканів та інших конструкцій, що піддаються впливу вологи. Найчастіше така цегла використовується при зведенні внутрішніх перегородок в будівлях.

Технологія пластичного формування передбачає формування глини екструдером, після чого сира цегла піддається сушінню і подальшого випалу. Керамічна цегла виробляється трьох видів: рядова, лицювальна і спеціальна.

З рядового цегли зводять несучі стіни та перегородки. Таке призначення обумовлює для нього вимоги щодо несучої здатності. Лицьова цегла йде на зовнішнє облицювання будівель та оздоблення інтер'єрів. Це визначає для нього підвищені вимоги по геометричній формі і за чистотою поверхні: відколи, тріщини, чужорідні включення і інші дефекти не допускаються. Лицьова цегла буває з гладкою поверхнею, а також фактурний - з рельєфним малюнком. Крім стандартної форми випускається фасонна облицювальна цегла.

До спеціальних видів відносять : вогнетривкий (для пристрою печей і димових труб), клінкерна (з підвищеними експлуатаційними та декоративними якостями).

Источник: http://beybitblog.ru

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.