Як правильно вибрати і встановити радіатор опалення

Як правильно вибрати і встановити радіатор опалення
Ринок опалювальних приладів настільки великий, що не «загубитися» серед радіаторів зможе тільки людина, яка активно відслідковує всі новинки в будівельній техніці (що малоймовірно), або продавець-консультант.

Асортимент радіаторів водяного опалення вражає своєю різноманітністю: різні за характеристиками, дизайном, ціною, - без знання основних принципів, придбання та встановлення радіаторів опалення може створити деякі проблеми.

4 критерії успіху.

Вдало вибрати новий радіатор допоможуть 4 правила, або критерії, які доведеться враховувати. Найважливіша характеристика - це тиск в опалювальній мережі. Далі розташування місця, де планується установка радіаторів опалення, необхідна теплова потужність і рівень рН теплоносія. Ігнорувати ці чинники не варто, тому давайте розберемо кожний окремо.

Характеристика № 1. Тиск.

Як вже було сказано, тиск в опалювальній системі - це те, про що краще дізнатися до установки радіаторів опалення. По-перше, варто з'ясувати, який у вашій системі робочий тиск і тиск розриву. Наприклад, у більшості квартир робочий тиск близько 10 бар, а тиск розриву - 30 бар. Ці характеристики важливо враховувати, щоб уникнути розриву радіатора. Таке може статися, якщо утвориться короткочасне імпульсне навантаження.

Характеристика № 2. Потужність.

Розрахунок теплової потужності краще довірити фахівцям, тому ми не будемо сильно вникати в цей критерій. Потужність розраховується з урахуванням спеціальних формул і таблиць. Достатньо знати, що приблизна величина - це відношення 1 кВт потужності на 10 м за деяких умов. І то отриманий результат - чисто емпіричний і краще при установці радіаторів опалення керуватися нормативними величинами.

Характеристика № 3. Параметри радіатора.

Не зробити помилку під час установки радіаторів опалення в просторі (геометрія) легко. Просто запам'ятайте, що довжина радіатора повинна бути не менше 50% ширини віконного отвору, а навколо опалювального приладу має бути вільний простір, щоб повітря спокійно циркулювало. Відстань від підвіконня - хоча б 100 мм, від підлоги - 120 мм, до стіни - не більше 50.

Характеристика № 4. Рівень рН радіатора.

Всякий метал при контакті з водою почне окислюватися, тому рівень рН важливий і для радіатора. Інакше почнеться активна корозія. Нейтральний рівень рН радіатора дорівнює 7-8. Можна вибрати радіатор, який розрахований тільки на 7-8 рівень рН, але є й такі, які витримають і знижений і підвищений рівні - це чавунні і біметалічні теплоносії.

Источник: http://beybitblog.ru

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.