Ремонт підлог в будинках і квартирах

Ремонт підлог в будинках і квартирах
Рівень ремонту підлоги в квартирі залежить від того, чи буде це укладання нової підлоги або ремонт вже існуючого покриття. Для вибору матеріалу, який буде застосовуватися, потрібно проаналізувати всі вимоги, які повинен мати статеве покриття. Бажано, щоб покриття мало привабливий вигляд і прослужило багато десятків років. Якщо в будинку живуть і діти, то обов'язкова умова - тепла підлога. Для ремонту підлог краще підключити професіоналів, які знають толк в такій роботі, а також спеціальне обладнання та інструменти.

Паркетні підлоги потребують заміни лаку з періодичністю в 5 років. Цілісність паркету може бути порушена пожежею, шиною обігріву або в місцях, близьких до труб обігріву, локальними протіканнями. У такому випадку буде потрібно установка нового паркету. Заміна паркету може бути у всьому приміщенні або локальною. Для локальної (часткової) заміни потрібно допитливий підбір матеріалу для заплатки.

Особливості установки паркету.

Паркетна дошка відноситься до довговічних натуральних матеріалів. При пошкодженні ділянки паркетної підлоги можлива часткова заміна паркетної дошки, а не повний ремонт у всьому приміщенні.

Особливо важливо підібрати і придбати паркет хорошої якості. Погано висушена або пересушена паркетна дошка видає себе вже при покупці. На ній видно тріщини. Після укладання такого паркету незабаром з'явиться необхідність робити ремонт підлоги повторно. Між планками почнуть утворюватися щілини, руйнуватися лак і, паркет може спучуватися.

Причиною деформації може також стати укладання паркету на погано підготовлену або не просохлу, стяжку, а також непослідовна укладання до закінчення всіх «мокрих процесів». Паркет з внутрішньої сторони повинен бути якісно захищений паро-та гідроізоляцією. При укладанні паркетної дошки можна допускати різниці температур на окремих ділянках. Те ж саме - і про вологість. При недостатньо рівною основі дошки необхідно укладати паркет на лаки зі звукоізолюючої підкладкою.

Механічні ушкодження паркетної дошки усуваються за допомогою спеціальних сумішей, для затирання подряпин, масел і полірувальних сумішей. Зробити заміну паркетної дошки нескладно. Пол розбирають, виймають непридатні для подальшого використання дошки і укладають на їхнє місце підготовлені паркетні дошки того ж розміру і кольору. Замінювану ділянку необхідно покрити лаком. При дрібних дефектах дошки досить відшліфувати.

Укладання ламінату.

Як альтернатива паркету, при ремонті підлоги можливе укладання ламінату. Адже його можна укладати на теплі підлоги. Існують дві технології укладання ламінату: клейовий і бесклеевой (замковий) спосіб. При клейовому способі панелі ламінату з'єднують встик і склеюють, застосовуючи конструкцію гребінь. Такий спосіб дає перевагу - кращу гідроізоляцію підлоги.

При бесклеевой способі панелі стикують, застосовуючи замковий механізм. Цей спосіб зручний швидкістю укладання і можливістю заміни панелей при їх пошкодженні. Велике значення для якісного укладання ламінату має правильно виконана підготовка підлоги. Ламінат можна настилати тільки на ідеально вирівняну поверхню, застосовуючи для цього самовирівнюючу суміш.

Після застигання суміші повинна бути покладена гідроізоляційна плівка і шумопоглинаюча підкладка, в якості якої використовують спінений поліетилен. Щоб зменшити помітність стиків, панелі потрібно укладати по напряму денного світла. Укладаючи останні секції в кожному ряду, краще застосовувати опорну п'яту. Після закінчення укладання на клейовий ламінат не можна наступати (до повного висихання клею) протягом доби. Завершеність підлозі з ламінату додасть установка плінтусів, з кріпленням до стіни.

Источник: http://beybitblog.ru

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.