Види шпаклівки

Види шпаклівки
Під час ремонту важливу роль відіграє підготовча робота, така як шпаклівка приміщень. Шпаклівка призначена для вирівнювання стін, стель для подальшого виду оздоблювальних робіт, таких як забарвлення, поклейка шпалер. Для початку визначимося, які бувають види, коли і як вони застосовуються, і в якій пропорції вони розлучаються. Шпаклівка для приміщень буває стартова, фінішна, декоративна і спеціальна.

При шпаклюванні стін не можна накладати наступний шар на сирій попередній шар, це призведе до згортання суміші, і відривання шматків шпаклівки з першого шару, і буде довше сохнути. Так само не можна грунтувати не висохлу шпаклівку. Не можна додавати грунтовку для розведення сухих сумішей.

Перед нанесенням повторного шару потрібно дати першому шару підсохнути, але пересушувати не можна, тому що при накладенні наступного шару він буде швидко сохнути, що призведе до погіршення якості шпаклювального шару. Так само не можна спеціально направляти обігрівачі на сиру поверхню, це призведе до різкого висихання і розтріскування по шпакльовану шару.

Як приготувати шпаклівку?

Суху шпаклювальну суміш готують наступним чином: суху шпаклівку насипають у відро з чистою проточною водою про міксером розмішують. Готову суміш потрібно виробити протягом 40 хвилин, інакше вона потім починає схоплюватися і працювати їй вже неможливо. При схоплюванні суміші не можна розводити її водою для подальшого використання, так як вона втрачає свої якості. Таку суміш потрібно викинути і замішати нову, попередньо вимивши відро від старої суміші, щоб залишки старої суміші не потрапили в нову. Попадання старої суміші у нову небажано, тому що стара суміш скорочує час роботи зі шпаклівкою.

Стартова шпаклівка.

Стартова шпаклівка застосовується для грубого вирівнювання стін, стель дверних прорізів, укосів. За одне нанесення стартова шпаклівка добре замінює штукатурку. Така шпаклівка дуже зручна в порівнянні зі штукатуркою, вона легко замішується, дуже еластична в роботі не пливе в порівнянні з штукатурним розчином, накладається великим шаром. Час висихання набагато менше ніж у штукатурки.

Час повного висихання штукатурки становить близько місяця, то шар стартовою шпаклівки товщиною в 3 см буде готовий для подальшої роботи всього за 5 днів. У такої шпаклівки є свій мінус, це її ціна по відношенню до штукатурних розчинів.

Якщо потрібно вирівняти шар близько 5 см, то в шпаклівку можна додати чистого річкового піску в пропорції 1:1 без шматочків глини, це збільшить час схоплювання. Це зробити чистою шпаклівкою не можна, вона почне пливти.

Фінішна шпаклівка.

Фінішна шпаклівка складається з дрібнозернистого наповнювача за допомогою, якої вирівнюють поверхню від одного до декількох міліметрів.

Декоративна шпаклівка.

Декоративна, фактурна шпаклівка застосовується для додання стін різної фактури.

Фактурна шпаклівка різноманітна по своєму малюнку. Колір для неї підбирається шляхом додавання фарбника. Такий тип випускається як в сухому вигляді, так і в готовому.
Перед шпаклівкою будь-яких поверхонь, їх потрібно покрити грунтовкою. Грунтовка відрізняється своєю глибиною проникнення. Чим глибше глибина проникнення, тим якісніше і довговічніше буде покриття.

Зачищають і шліфують зашпакльовану поверхню в сухому і мокрому вигляді. Суха шпаклівка застосовується для клейових шпаклівок, клейові шпаклівки при мокрій шліфовці розтираються. Мокре шліфування застосовується для чистого шліфування.

Шпаклівку приміщень краще проводити зі спеціальною будівельною сіткою, яка укладається між шарами шпаклівки. Сітка виглядає як медичний бинт. Вона призначається для того, щоб у майбутньому уникнути розтріскування стін під фарбуванням. Деякі види шпалер, такі як шовкографія вимагають ретельної обробки шліфовки стін.

Источник: http://beybitblog.ru

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.