Принципи прокладки кабелю

Принципи прокладки кабелю
При будівництві будь-якого будинку важливе значення має прокладка комунікацій. Адже після того як буде побудовано будівлю дуже важко, або навіть неможливо виправити недоліки, які були допущені при прокладці комунікацій. До таких комунікацій відноситься і силовий електричний кабель, по якому в майбутній будинок буде проходити електрика. Тому при прокладці силового кабелю необхідно заздалегідь розрахувати всі нюанси, тим більше, якщо ви будуєте будинок самостійно.

Головними провідниками електрики в житлові будинки і підприємства є силові кабелі. Тому роботи з їх прокладання стають невід'ємною частина будівництва будь-якої будівлі. Якщо необхідна прокладка кабелю в приміщеннях виробничого типу, то для цієї мети краще всього підійде вогнетривкий силовий кабель.

Разом з системою пожежної безпеки він істотно знизить ризик загоряння та подальшого розповсюдження вогню. Найголовнішим принципом у процесі прокладки кабелю на підприємстві можна назвати його доступність для ремонту.

У місцях, де ймовірні механічні пошкодження, і на висоті до 2-х метрів він підлягає захисту.

При прокладці кабелю в перекриттях і підлозі його зазвичай поміщають в труби чи короби, але при цьому не замоналічівая їх.

Якщо ж прокладка кабелю здійснюється через водойми, то в даному випадку його потрібно помістити в труби, які згодом закладають в грунт. Якщо ж сам кабель має оболонку зі свинцю, то без захисту у вигляді труб цілком можна обійтися.

А ось кабель з паперово-масляною і гумовою ізоляцією категорично не рекомендується використовувати при підводній прокладці.

При підключенні стаціонарних силових установок зазвичай застосовується кабель АКВВБбШв ціна якого цілком доступна і для приватних забудовників. Такий кабель можна прокласти в закритому приміщенні, на повітрі, а також в шахтах і тунелях.

Те ж саме відноситься і до кабелів з алюмінієвою і вінілової оболонками. Нерідко прокладку кабелю здійснюють і в умовах вічної мерзлоти. У таких районах може використовуватися, як надземна, так і підземна прокладка кабелю.

Источник: http://beybitblog.ru/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.