Як взяти кредит з низькою зарплатою

Як взяти кредит з низькою зарплатою
Через те, що значна частина економіки України перебуває у тіні, банкам доводиться йти на компроміси з потенційними позичальниками, які офіційно отримують мізерні мінімальні зарплати, проте мають непогані неофіційні доходи.

Отримати кредиту, отримуючи зарплату "у конверті" можна за допомогою проведення непрямої оцінки платоспроможності. Банкіри нерідко користуються цим методом, адже якщо, наприклад, потенційний клієнт, який має офіційний дохід у розмірі тисячі гривень, а їздить на останній моделі BMW, ні в кого не виникне сумнівів у його платоспроможності, пише "Коментарі".

Ще одним доказом фінансової спроможності можуть стати чеки та договори за відпочинок за кордоном, наявність елітного житла та навіть зроблений нещодавно дорогий ремонт.

Мінусом цього варіанту є складна процедура підтвердження своєї платоспроможності і додаткові витрати. Оплачувати доведеться не тільки отримання кожної довідки, але і в деяких випадках послуги оцінювача (якщо банк погодиться взяти до уваги наявність рухомого і нерухомого майна).

Також позичальники можуть показати банкам свої "нетрудові" доходи, як то підтверджені документально доходи від дивідендів, відсотків з депозитів чи гроші за здавання в оренду майна. Головною перешкодою у цьому є лише те, що такий дохід буде "засвічений" перед Податковою.

Переконати кредитора можна також, продемонструвавши йому доходи від "лівих" заробітків. Однак слід пам'ятати, що банк візьме до уваги лише регулярні доходи, що надходять на рахунок протягом не менше півроку. Крім того, фінустанова може вимагати від потенційного позичальника ще й речові докази.

"Наприклад, якщо людина пише книги і отримує гонорари "у конверті", ми просимо показати ці книги. Тобто дохід підтверджується в будь-якому випадку. Хоча банк при цьому усвідомлює, що прийняття неофіційного доходу - це завжди ризик. Адже в разі проблем з виплатою кредиту стягнути щось з неофіційних коштів неможливо", - пояснює Світлана Спіцина, начальник відділу активно-пасивних продуктів OTP Bank.

Нагадаємо, за минулий рік населення позичило у фінустанов попри високі відсотки та комісії близько 7,1 млрд грн. Найпопулярнішими залишаються позики строком до року.

Источник: Коментарии

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.