Вибираємо сталеві двері

Вибираємо сталеві двері
Основним завданням сталевих дверей зазвичай є забезпечення безпеки квартири, будинку, котеджу, банку і т. д., тобто того приміщення, на вході в які вона буде встановлена. Що ж розуміють під безпекою? Це поняття відносне, але все ж. Безпека, як правило, полягає в тому, щоб двері могли виступити щитом, перешкодити небажаному проникненню, відгородила від злому, підбору ключів, а також усіляких видів руйнувань.

Треба відзначити, що по безпеці дверей є великий набір різних ГОСТів, тобто певних стандартів і правил відповідності. Найбільш часто цей показник класифікують за основними чотирьом ступеням стійкості. Сталеві двері можуть бути одного з цих класів.
• Перший клас - неможливо відкрити двері з використанням фізичної сили і простих інструментів;
• Другий клас - неможливо відкрити двері з використанням будь-яких інструментів, крім спеціальних електричних;
• Третій клас - неможливо відкрити двері з використанням будь-яких інструментів (потужністю не більше 500 Вт);
• Четвертий клас - неможливо відкрити нічим (двері повинні забезпечувати кульонепроникність).

Протипожежні двері металеві зазвичай відносять до другого, третього і четвертого класів. Відзначимо, для того, щоб відповідати першому класу стійкості, захисна сталеві двері повинні володіти такими властивостями: конструкція дверей являє собою каркас зі сталевої труби прямокутного профілю, а також з додатковими ребрами жорсткості; обшивка дверей складається мінімум з двох сталевих листів; двері оснащені двома замками різних систем; конструкція дверей забезпечує утруднений доступ до замків і так далі.

Так само варто сказати, що ті двері, до яких пред'являються найвищі вимоги, повинні бути ще більш оснащені. Серед особливостей: додаткові внутрішні грати, а також вставки з спеціальних протиабразивних матеріалів, і багато іншого.

Однак існує правило - в основі сталевих дверей завжди лежить прямокутний каркас, а також внутрішні ребра жорсткості, зварені зі сталевого профілю. Структура така - на каркас зазвичай приварюють сталеві листи. Звичайно, існують і інші конструкції сталевих дверей, такі, як наприклад коли короб після заливки бетоном утворює із стіною моноліт, саме такі сталеві двері вибити практично неможливо. При цьому усередині двері може бути порожньою.

Источник: Domobaza

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.