Переваги гіпсокартону під час ремонту

Переваги гіпсокартону під час ремонту
Гіпсокартон міцно увійшов у наше життя, його застосовують практично скрізь. Він буває різним - стандартний, стельовий, протипожежний, вологостійкий і т.д. Стеля, стіни, перегородки з його допомогою будуть рівними і красивими.

Основною перевагою гіпсокартону є монтаж. Для цього не потрібні особливі професійні навички, як для багатьох інших будівельних матеріалів. Крім цього, монтаж гіпсокартону здійснюється за незначний час і з використанням мінімуму інструментів і витратних матеріалів. Поверхня після монтажу не потребує особливої додаткової обробки. Можна майже відразу ж приступати до обклеювання шпалерами, плиткою або фарбування.

Чудові властивості звукоізоляції дозволяють використовувати гіпсокартон навіть для перегородок між робочими зонами. Мінус полягає лише в тому, що він не здатний витримати сильні удари. Але ж можна армувати перегородку профілем або полікарбонатом.

Крім перерахованого вище можна додати, що демонтаж гіпсокартона також не займає багато часу.

Для стін він просто ідеальний, дозволяє вирівняти поверхню з наявністю перепадів в 8-10 см. При монтажі гіпсокартону необов'язково латали всі наявні щілини. Він акуратно приховає їх своєю рівною поверхнею.

Стелі вирівнюються за допомогою гіпсокартону. Він займає від 4 см висоти стелі, з його допомогою можна також візуально збільшити або зменшити цю висоту. Гіпсокартон дозволяє створювати багаторівневі стелі, які з красиво підібраними світильниками будуть родзинкою дизайну приміщення. Такі стелі годяться для будь-яких кімнат та стилів дизайну.

При певному досвіді можна використовувати гнучкі властивості гіпсокартону. У сухому вигляді він являє собою жорстку і тендітну площину, але при великій вологості гіпсокартон досить гнучкий, що дозволяє йому змінювати свою форму. Його злегка змочують мокрою губкою, завдяки цьому, лист легко деформується в руках майстра; а після фіксації його залишають сохнути. Після повного висихання гіпсокартон не кришиться і не змінює свою форму. Ця перевага використовують для заокруглення кутів стін і в багаторівневих стелях із застосуванням кривих ліній. У цих цілях більше підійдуть плити гіпсокартону з мінімальною товщиною. При дуже малих радіусах загину використовують нарізані тонкі смуги гіпсокартону.

При монтажі гіпсокартону між його плитами і стіною зазвичай залишається зазор - вільний простір. Його на зовнішніх стінах використовують для теплоізоляції. Також простір дозволяє приховати всі комунікації. Наприклад, силові і мережеві кабелі досить укласти в гофру, яку можна приховати за гіпсокартоном. А при необхідності заміни будь-яких ділянок комунікацій цілком достатньо буде демонтувати частину гіпсокартону.

Гіпсокартон складається з звичайного паперового картону, який є оболонкою і армує полотно гіпсу. Картон складається з декількох шарів, допомагаючи зберегти цілісність гіпсу при транспортуванні і монтажі. Плити гіпсокартону не виділяють шкідливі речовини, а гіпс має таку ж кислотність, як і наша шкіра.

Источник: Domobaza

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.