Майбутнє освітлювальних приладів

Майбутнє освітлювальних приладів
Світлодіодне освітлення - відносно нове слово технологій. Давайте розберемося, що ж воно собою являє. Отже, це альтернативна технологія штучного освітлення, яка заснована на використанні в якості джерела світла світлодіодів. Це зовсім новий вид освітлення, який ще десяток років тому був невідомий людям, тому що його принцип і робота сильно відрізняється від всього того, що існувало раніше в галузі освітлення.

Світлодіод (його ще називають світловипромінювальний діод, СІД, LED) - це напівпровідниковий прилад, який створює оптичне випромінювання якщо пропустити через нього струм. У світлодіоді є pn перехід. Носії заряду - електрони і дірки рекомбінують з випромінюванням фотонів, при пропусканні електричного струму в прямому напрямі.

Світлодіод досить активно використовується в деяких сферах життєдіяльності, проте в побут звичайної людини ще не увійшов. Світлодіодні лампи дуже відрізняються від традиційних джерел світла - ламп розжарювання, люмінесцентних ламп і розрядних ламп високого тиску. Тут немає газу, нитки розжарення теж немає, він не має скляної колби, не містить шкідливих речовин, його частини не мають рухомих деталей.

Раніше використання світлодіодних ламп обмежувалося світловим потоком приладу, зараз же технічні можливості виросли і світлодіод знайшов більш широке застосування, зараз він займає все більш важливе місце в житті людини.

Де ж ці технології використовуються, LED світильники - це не єдина сфера. Прикладів багато, це і індикатори електронних приладів, і підсвічування годинників, дисплеїв, моніторів, декоративне освітлення будівель, зовнішньої динамічної реклами і використання на сценах у різних шоу, а також багато іншого.

Сьогодні виробники пропонують широкий асортимент різних приладів на основі світлодіодів, звичайно найбільш актуальні світильники. Так, наприклад, набір світлодіодів, компактно зібраних у формі лампи - відмінне рішення. Такі пристрої зазвичай застосовуються для освітлення робочих приміщень, житлових приміщень, вони називаються світлодіодними лампами. Такі лампи дозволяють без зусиль замінити звичайні джерела світла, такі, як лампи розжарювання, люмінесцентні лампи. Їх можна застосовувати в будь-яких моделях без шкоди для дизайну. Саме своїми технічними характеристиками вони привертають все більшу кількість дизайнерів освітлювальних приладів.

Источник: Domobaza

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.