Основні властивості декоративної штукатурки

Основні властивості декоративної штукатурки
У перший час декоративна штукатурка використовувалася переважно дизайнерами, для створення декоративних елементів оздоблення приміщення, але тепер цей матеріал поширився на стільки, що його може застосовувати практично кожен. Але в своїй основі вона служить для вирівнювання поверхонь стін, а вже потім для створення декоративних елементів. Вона може застосовуватись для будь-яких приміщень і поверхонь, до того ж вона може легко поєднуватися з іншими видами покриттів, створюючи оригінальні рішення. При цьому виділяють безліч видів штукатурок, але для всіх їх існує ряд етапів, які однакові для всіх. Це підготовка стін (чистка, сушка), ґрунтування і власне нанесення самої штукатурки.

Декоративна штукатурка може бути різного забарвлення і фактури, причому для створення певної фактури до складу її вводять наповнювачі, які можуть бути натуральними або синтетичними (льон, бавовна, крихта та ін.) Також виділяють кам'яну штукатурку, до складу якої вводять дрібну крихту природних каменів, які дозволяють отримувати унікальні покриття з великим терміном експлуатації.

Штукатурку на основі силікатів, такий матеріал мало вбирає воду, стійкий до стирання і дуже міцний. Єдиний недолік такого матеріалу - це спеціальна підготовка поверхні стіни, зазвичай застосовують тонкий шар звичайної штукатурки на мінеральній основі або кварці. Штукатурка на основі полімеру, яка володіє великою пластичністю під час нанесення на стіну, при цьому можна створювати певні узори або елементи декору. Після висихання вона стає твердою і міцною, до того ж полімер надає цьому покриттю такі властивості як водостійкість, стійкість до атмосферних явищ та ін. При цьому полімерна штукатурка також повинна наноситься на певну поверхню, наприклад містить вапно, цемент, бетон, гіпс, цегла , ДСП, ДВП. Виділяють ще структурну штукатурку, яка являє собою суміш основи з дрібними каменями, шматочками слюди або волокна деревини. Вона також має високу стійкість та якість, до того ж вона легко наноситься і чиститься. Існує також так зване венеціанське покриття, яке являє собою прозоре покриття. Таке покриття являє собою водну емульсію і складається з мармурової муки і гашеного вапна. Такий матеріал застосовують не тільки для стін, але і для карнизів і колон. При цьому технологія його нанесення трохи складніше, ніж звичайній і включає в себе підготовку стін з декількома шарами спеціальної ґрунтовки, потім її наносять у кілька шарів, при цьому кожен шар сохне і зачищається, і під кінець вона покривається білим воском.

Штукатурки володіють наступними властивостями:
• Здатність нанесення на будь-яку поверхню (бетон, цегла, дерево та ін);

• Декоративність покриттів, підходить майже для будь-якого дизайну квартири;

• Стійкість до механічних впливів;

• Водонепроникність і атмосферостійкість, плюс стійкість до великих перепадів температур;

• Здатність до створення різноманітних рельєфів;

• Створює сприятливий мікроклімат приміщення;

• Дозволяють дихати стінам;

• Високий термін експлуатації;

• Низька ціна і простота нанесення.

Источник: Domobaza

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.