Нанесення венеціанської штукатурки власними руками

Нанесення венеціанської штукатурки власними руками
Венеціанська штукатурка - це красиве і довговічне покриття для стін, відоме ще з Епохи Відродження. Якщо обробити нею стіни, вони будуть «світитися» зсередини, вражаючи погляд незвичайною фактурою і глибоким кольором. Отже, тема нашого майстер класу - нанесення венеціанської штукатурки.

Звичайно, якщо вам потрібен зовсім незвичайний, екзотичний декор стін, краще найняти майстра. Однак найпростішу технологію нанесення венеціанської штукатурки під силу освоїти кожному.

Що знадобиться для нанесення венеціанської штукатурки

Приготуйте необхідні матеріали:
Грунт з кварцовим наповнювачем;
Вода;
Штукатурна суміш для створення венеціанської штукатурки;
Кольори - необов'язково;
Шкурка дрібної фракції (250 грит);
Віск, рідкий або пастоподібний.

Технологія нанесення венеціанської штукатурки вимагає наступного інструменту:
Шпателі;
Валик - якщо ви збираєтеся штукатурити великі площі;
Кельма, обов'язково із закругленими краями, щоб не залишати некрасивих резкізх слідів на штукатурці;
Губка;
Дрантя;
Ємності для сумішей і води.

Як наносити венеціанську штукатурку

1. Відразу обмовимося, що нанесення венеціанської штукатурки на стіну з дефектами - ідея досить дурна. Покриття вийде нерівним, всі дефекти будуть як на долоні. Перед тим як наносити венеціанську штукатурку, підготуйте робочу поверхню: потрібно, щоб вона була суха, гладка, без тріщин.

2. Розбавляємо грунт з кварцовим наповнювачем водою приблизно на 20%, розмішуємо. Якщо обсяги невеликі, можна працювати шпателем. Ґрунтуємо стіну, чекаємо, поки вона повністю висохне.

3. Розбавте суху штукатурну суміш водою строго в пропорціях, які вказані в інструкції, розмішайте. Не обмежуйте свою фантазію: штукатурку можна кольорувати при розведенні.

4. Зазвичай венеціанську штукатурку наносять в три шари. Перший - це основа, база. Він повинен бути суцільним. До речі, розчин зручно зачерпувати і накладати на кельму шпателем. Подумайте, як наносити венеціанську штукатурку: може бути, вам зручніше працювати валиком замість кельми.

Особливо це актуально, якщо ви збираєтеся обробляти великі площі. Дайте першому шару просохнути протягом 8 годин.

5. На другому шарі повинен з'явитися глянець. Матеріал накладаємо не суцільним шаром, а мазками, адже другий і третій шари - оздоблювальні.

Чим хаотичніше ви будете наносити суміш, тим цікавіше потім буде виглядати фактура стіни.

Нанесли - пригладьте штукатурку кельмою.

Дуже важливо, щоб інструмент завжди був чистим. Для цього під рукою завжди повинен бути таз з водою і ганчірки. Дайте шару висохнути.

6. Для третього шару можна використовувати два кольори: вийде ефект мармуру, красива жилка, яка буде «мерехтіти». Ще один цікавий варіант - зачерпнути на кельму і нанести штукатурку відразу двох кольорів. Розмазуємо суміш хвилястими рухами, мазками, ні в якому разі не цільним шаром.

7. Повністю штукатурка висохне за добу, хоча терміни можуть трохи варіюватися через температури і вологості в кімнаті. Перевірте, чи немає на ній мокрих плям. Якщо вас не влаштовують якісь «огріхи», просто зашкурьте їх.

8. Приступаємо до самого головного етапу - наносимо фінішне покриття, віск. Саме він надає глянець та глибину.

Зверніть увагу: наносити віск можна тільки після того, як ви виправите всі огріхи штукатурки: потім ви не зможете нічого скоригувати. Витрата матеріалу мінімальна: баночки вистачає на 40-50 квадратних метрів. Віск зручно наносити губкою, рукавичкою з вовни або гумовим шпателем.

Нанесли віск - беремо м'яку ганчірку і натираємо.

До речі, другий шар воску можна буде нанести років через п'ять, щоб штукатурка прослужила довше. Втім, покриті венеціанською штукатуркою стіни і так будуть радувати око досить довго, 10-15 років.

Завдяки воску вони не вицвітають, не дряпаються, їх навіть можна мити мильним розчином.

Источник: Build for Blabla

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.