Велике різноманіття дверей та їх особливості

Велике різноманіття дверей та їх особливості
Вибір дверей, як внутрішніх, так і зовнішніх, відіграє дуже значну роль при облаштуванні житла. Будь-яка квартира або будинок починаються з дверей. Відчуття затишку і зручності в квартирі безпосередньо залежить від того, за допомогою чого вироблено поділ простору.

На даний момент з боку виробників пропонується величезний вибір різних типів і видів дверей з дерева, скла, пластику та інших матеріалів. Однак можливо зробити класифікацію всього представленого різноманіття.

За матеріалами, з яких виготовлені ​​двері, можна виділити наступні види:

1. Дерев'яні двері
Відрізняються величезним вибором малюнків і текстур. Дерев'яні двері здатні кардинальним чином перетворити інтер'єр, надавши йому класичний або ультрасучасний відтінок. Різноманітність вибору дерев'яних дверей обумовлено безліччю потреб і смаків покупців. Дерево - це природний екологічно чистий матеріал. Немаловажними перевагами дерев'яних дверей є їх міцність і довговічність. Залежно від виду використовуваної деревини, дерев'яні двері можуть відноситися до різних цінових категорій. Наприклад, двері з масиву дуба коштує на порядок дорожче двері, виготовленої з деревини хвойних порід. У цьому випадку більш дешевші двері зовсім не означають менш якісні.

2. Алюмінієві двері
Відрізняються вогнестійкістю, стійкістю до агресивних середовищ, хорошими тепло-і звукоізоляційними характеристиками. Вельми конкурентоспроможні на сучасному ринку дверей. Алюмінієві двері, зважаючи своїх конструктивних особливостей, є цілком надійними, хоча значно легше сталевих.

Відносно висока вартість якісних алюмінієвих дверей, виготовлених в заводських умовах, обумовлена ​​високою енергоємністю процесу їх виробництва. До недоліків алюмінієвих дверей можна віднести ймовірність їх корозії.

3. Сталеві двері
Сталеві двері є одними з найнадійніших видів дверей для забезпечення безпеки вашого житла. Професійно виконані сталеві двері чудово захищають від холоду і звукоізолють, володіють відмінною вогнестійкістю, а також можуть стати дуже непоганим доповненням вашого інтер'єру.

4. Скляні двері
Скляні двері мають здатність візуально розширювати простір приміщень. Вони роблять будинок світліше і затишніше. Можуть поєднуватися з практично будь-яким стилем інтер'єру. До недоліків скляних дверей можна віднести їх високу звукопроникність.

5. Шпоновані двері
Шпоновані двері являють собою двері, обклеєні шпоном. Дверне полотно в більшості випадків являє собою дерев'яний каркас з обшивкою з листів МДФ, на які безпосередньо і приклеюється шпон (тонкий зріз деревини). Шпоновані двері вигідно відрізняються від дерев'яних дверей своєю вартістю, хоча, якщо застосовується шпон з цінних порід деревини, різниця стає не істотною.

6. Ламіновані двері
Конструктивно схожі зі шпонированними дверима, з тією різницею, що зовнішнім шаром служить ламіноване покриття. Відрізняються багатим вибором малюнків і квітів. У більшості випадків ламіноване покриття імітує натуральну деревину.

7. Кашированні двері
І конструктивно і зовні схожі на ламіновані. Є їх більш дешевим варіантом, у зв'язку з тим, що використовується більш дешеве і менш зносостійке, чим ламінат, покриття.

8. Мезонітові двері
Виготовляються із застосуванням МДФ. Відрізняються відносною міцністю і довговічністю. Оздоблення лицьової поверхні виконується з шпону цінних порід деревини або ламінату.

9. Пластикові двері
Виготовляються із застосуванням спеціальних пластикових профілів. Їх переваги полягають в легкості, багатому виборі колірної гами і унікальності дизайну.

10. Комбіновані двері
При виготовленні комбінованих дверей застосовуються комбінації різні матеріалів: алюмінію і скла, сталі та дерева і т.д. Використання переваг кожного з видів застосовуваних матеріалів збільшує можливості додання комбінованим дверям необхідних технічних характеристик і необхідного дизайну.

За способом відкривання двері підрозділяються на орні, розсувні і доладні.

Залежно від числа полотен широке застосування знаходять однопільні, полуторні і двопільні двері. Трипільні і чотирипільні використовуються значно рідше.

По заповненню дверного полотна бувають засклені двері і глухі.

За функціональним призначенням усі двері підрозділяються на двері для громадських будівель, двері для житлових будівель та спеціальні двері. Спеціальні двері в свою чергу поділяються залежно від їх характерних особливостей. Спеціальні двері можуть бути вогнезахисними, протиударними, водостійкими і так далі.

По внутрішньому заповненню дверного полотна двері можуть бути з масиву, фільончасті, гладкі, стільникові (щитові) з різним заповненням.

У залежності від ступеня вологостійкості всі двері можна розділити на двері нормальної вологостійкості і підвищеною.

Крім цього, по виду обробки дверного полотна можна зробити поділ на двері з непрозорими оздоблювальними покриттями і двері з прозорими покриттями. Непрозорими покриттями можуть служити фарби і декоративні пластики або плівки, прозорими - лаки.

За своїм місцем розташування всі двері можна розділити на внутрішні і зовнішні. Або більш детально - на вхідні, міжкімнатні, коридорні, сходові, кухонні, балконні, горищні і так далі.

Залежно від способу трансформації двері бувають відкотами, шарнірно-складчастими і підйомно-шторними (жалюзними).

Взагалі, при виборі конкретної моделі дверей з описаного вище різноманіття, слід не забувати основне дизайнерське правило - для гармонійного сприйняття інтер'єру, двері одночасно перебувають у полі зору повинні бути виконані в одному стилі.

Источник: Build for Blabla

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.