Як правильно вибрати душову кабіну

Як правильно вибрати душову кабіну
Сьогодні душові кабінки все частіше замінюють ванни, особливо в малогабаритних квартирах, де дорогий кожен сантиметр вільного простору. Поговоримо про вибір душової кабіни.

Швидкий прогрес в чому змінює наші звички. І якщо недавно прийом ванни для багатьох з нас був ідеальним відпочинком, то сьогодні її часто замінює душова кабіна. Душовою кабінкою називається обмежений простір у ванній кімнаті, призначене для прийняття душу, обмежене душовим піддоном знизу, стінами і дверцятами з боків і дахом зверху.

Як же вибирати душову кабіну?

Немає єдиної відповіді, яка кабінка краще, оскільки кожен має власні побажання і переваги. Перед тим, як відвідати магазин сантехніки, буде незайвим ознайомитися з тим, що пропонує сучасний ринок.

Для початку визначіться, який виріб вам потрібно. Ви можете купити як готовий моноблок, так і придбати всі елементи окремо, щоб отримати душову за індивідуальним проектом.

Взагалі, всі душові кабінки можна розділити на такі види:

1. Відкриті душові кабіни - кабінки без даху, в якій 2 чи 3 стіни замінюють стіни ванної, викладені плиткою.

2. Закриті душові кабіни - кабіни-моноблоки з дахом, які укомплектовані всім необхідним.

3. Вбудовані душові кабіни.

Поговоримо докладніше про те, як вибирати відкриту кабіну. Відкрита конструкція включає в себе піддон, огорожу та пристрої для прийняття душу. Найчастіше віддають перевагу так званому «душовому куті». Така конструкція має двоє дверцят (або дверцята і стінку), які прилягають до стін ванної, викладені плиткою. Кутова форма відмінно підійде для невеликих ванних кімнат, оскільки дозволяє істотно економити місце.

Вибираємо душовий піддон

Щоб створити піддон душової кабінки своїми руками, можна просто гідроізолювати підлогу, оснастити його зливом, щоб вода йшла в каналізацію. При цьому стіни і дверки встановлюють прямо на підлозі. Але при цьому варіанті можуть виникнути складнощі в обслуговуванні труб і зливу. Тому краще придбати готовий піддон для душу, який надійніший і не має таких недоліків.

Піддон може мати різну форму, починаючи від найбільш поширених і перевірених моделей (прямокутна, радіальна, п'ятикутна, напівкругла, квадратна), закінчуючи піддонами більш складних форм (круг, равлик і ін). Розрізняються піддони також за розміром і глибиною. Ви можете вибрати плоский (до 3-4 см), середній або глибокий (до 18 см) піддон.

Вибираючи душову кабіну, слід враховувати її розміри. Вони повинні відповідати розмірам ванної кімнати, але в той же час враховувати габарити членів сім'ї, щоб прийняття душа було комфортним. У кожного виробника є лінійка піддонів стандартних розмірів, що дозволяє легко підбирати до них двері і душові огорожі навіть інших марок. Правда, є і піддони нестандартних розмірів, що дає можливість реалізувати індивідуальний проект, проте вибір огорож до таких піддонів досить обмежений.

Що стосується матеріалів для піддону, то можна вибрати емальований чавун, сталь, акрил, кераміку, штучний литтєвий мармур або новинку на ринку сантехніки - кваріл. Останні два варіанти є найбільш міцними і надійними, але і найбільш дорогими.

Для захисту ванній від бризок призначена душова огорожа. Виділяють каркасні і безкаркасні душові огорожі, а також душові стінки, душові двері і душові шторки.

Каркасні огорожі виготовляють, як правило, з легких матеріалів - алюмінію або пластику. Душові кабінки при цьому роблять зі скла або спеціального пластику (полістерола). Загартоване скло дорожче, зате більш якісне, довговічне, естетичне та не змінює свого кольору. Полістерола має властивість мутніти з часом, тому краще віддавати перевагу непрозорого варіанту.

Безкаркасні огорожі виготовляють тільки із загартованого скла прямий або гнутої форми. У цьому випадку пред'являються великі вимоги до установки, тобто ідеально повинні бути гладкі і рівні стіни і підлога.

Душові двері бувають орними, розсувними (відкотами і доладними) і поворотно-зсувними. Врахуйте, що розсувні двері зажадають наявності вільного місця перед кабіною. Тому для невеликих приміщень найбільш зручним варіантом буде орні двері або складані двері-гармошка із стулками, що відчиняються всередину кабіни. Але лідером продажів є двері відкатного типу.

Душові шторки для ванної монтують над ванною, щоб захистити приміщення від душових бризок. Вони дорожчі вінілових шторок, але набагато міцніше і надійніше.


Оснащення душової кабіни включає в себе змішувач, душову лійку, гідромасажні форсунки, гідромасажні панелі і т.д. В першу чергу необхідний настінний змішувач. Найбільш простими і в управлінні є одноважільний змішувач. Однак, оскільки температура звичайного змішувача легко збивається необережним рухом, в ідеалі краще вибирати термостатичний змішувач, особливо якщо в сім'ї є маленькі діти. Також знадобиться душова лійка. Можна вибрати статичну лійку, яка жорстко закріплюється на стіні, або більш функціональну металеву штангу зі шлангом з душовою насадкою. Можна також придбати третій варіант - стельову лійку великого діаметру, що імітує дощ, злива і навіть водоспад.

Ті, хто не любить самодіяльності, може вибрати вже готовий душовий гарнітур, в якому є все необхідне.

Источник: Build for Blabla

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.