Досвідчені домогосподарки діляться ідеями, як збільшити кухню в звичайній міській квартирі

Досвідчені домогосподарки діляться ідеями, як збільшити кухню в звичайній міській квартирі
Досвідчені домогосподарки діляться ідеями, як збільшити кухню в звичайній міській квартирі.

Яка жінка не мріє мати простору, світлу і функціональну кухню? На жаль, в типових будинках радянської забудови кухні відводилось аж ніяк не головне місце, тому досі можна зустріти кухні площею 4-8 кв. метрів. Щоб відповісти на питання, як збільшити маленьку кухню, необхідно точно визначитися, який обсяг робіт і матеріальних витрат ви готові вкласти в даний захід.

Перепланування квартири

Найпростіше архітектурне рішення - збільшити площу кухні за рахунок балкона, лоджії, комори, вбудованих шаф, передпокої або другого санвузла. Самостійне перепланування житлового простору квартири вимагає від господарів деяких знань і досвіду в галузі будівництва.

Як збільшити кухню за рахунок лоджії або балкона

Якщо в кухні є вихід або вікно на балкон або лоджію, можна збільшити простір кухні за їх рахунок, виконавши роботи в наступному порядку. Звільнити балкон або лоджію від непотрібних речей, які перетворили його на звалище мотлоху. Зазвичай стіна між балконом і кухнею є зовнішньою несучою стіною, тому, щоб в майбутньому не виникло проблем із законом, бажано погодити у відповідних організаціях свої наміри з перепланування квартири. Прибираємо балконний блок і частину стіни, яка знаходиться під вікном. Якщо в планах не передбачався «знос стін», можна цю частину залишити і перетворити її в робочу зону або барну стійку, встановивши стільницю.

Утеплення і скління балкона або лоджії є обов'язковим пунктом збільшення площі кухні і включає декілька основних моментів: установка склопакета з дуже високими теплоізоляційними властивостями; закладення всіх щілин підходящим герметиком; утеплення стін і стелі лоджії за допомогою пінопласту, полістиролу та інших доступних теплоізоляційних матеріалів; утеплення підлог шляхом багатошарового нарощування висоти матеріалами, не обважнює балконну плиту, ідеальний варіант - прокладка на балконі «теплої підлоги».

В якості обробки лоджії можна використовувати декоративну шпаклівку, фарбу, вагонку, пластикові панелі.

Залишилося вирішити, як найбільш раціонально використовувати вільний простір нової кухні. Найзручніший варіант - винести обідню зону на балкон, тоді для робочої зони залишиться більше місця. Розташувати на балконі полегшені обідні меблі, якщо дозволяє площа. Якщо площа балкона невелика, можна винести на балкон кухонні шафи з кухонним начинням. Замість обіднього столу буде раціональніше використовувати стільницю, укріплену на стіні, яка складається при непотрібності.



Як візуально збільшити кухню

Сьогодні при достатку різних будівельних, оздоблювальних матеріалів і меблів, багатьом власницям невеликих кухонь хочеться розширити простір крихітного приміщення, не вдаючись до кардинальної перепланування.



Розстановка меблів

Дизайнери й архітектори використовують безліч способів і хитрощів, щоб візуально збільшити маленьку кімнату, зокрема - збільшити кухню не в збиток функціональності. Багатьма з них можете скористатися і ви:

Кутове розташування гарнітура або в одну лінію дозволяє звільнити місце для обіднього столу;

Висока шафа від підлоги до стелі вміщує вбудовану техніку і все кухонне начиння;

Перетворення підвіконня в робочу стільницю, під якою встановлені кухонні закриті шафки, звільняє місце в робочій зоні;

Розкладний столик прямокутної форми займає мало місця і складається після обіду або присувається до стіни;

Світла матова облицювання меблів рівномірно розсіює світло і візуально збільшує простір кухні;

Низькі меблі візуально «піднімає» стелі за рахунок збільшення відстані між стелею і меблями.



Деталі інтер'єру

Виправдане використання дверей-купе в малогабаритних квартирах, коли цінується кожен вільний сантиметр площі. Відсутність порогу створює візуальний ефект єдиного простору між кімнатами. Зараз модно і зовсім відмовитися від дверей, зробивши кухню частиною залу. Від кухонних запахів в кімнаті врятує потужна витяжка. Для невеликої кухні краще використовувати підлогове покриття світлих тонів з відбиваючою поверхнею: натуральний камінь, штучний камінь, паркет, лаковане дерево. Стельові карнизи збільшують простір кухні у висоту.


Кольорове оформлення

Дизайнери інтер'єру давно користуються здатністю різних кольорів і відтінків звужувати або розширювати межі приміщень. Світлі тони прохолодної гами, використовувані в обробці стін і стелі кухні, роблять її просторою. Підбираючи шпалери або плитку для невеликої кухні, слід врахувати, що дрібний малюнок, клітка і смуги зорово збільшують приміщення. Поділ обробки стін на темні панелі і світлі стіни, що плавно переходять у стелю, значно розширюють простір.



Освітлення

Візуально збільшити кухню можна за допомогою рясного основного освітлення, але не варто вішати в маленькій кухні велику об'ємну люстру, яка візуально знижує висоту стелі. Використання настінних, підлогових і стельових світильників дозволяє моделювати світловий потік, що створює ілюзію великого простору. Підвісні стелі з ПВХ, натяжні французькі стелі з глянцевою поверхнею і стельової підсвічуванням відбивають промені світла, збільшуючи простір кухні. Вбудовані світильники, приховані від очей, дозволяють зробити підсвічування декоративних елементів, розширюючи простір.


Декоративні елементи

Сучасні дизайнери постійно відкривають нові способи, як збільшити кухню і інші житлові приміщення за допомогою декоративних елементів. Вміле використання художнього розпису, рельєфів, настінних і віконних наклейок, вітражів з підсвічуванням дозволяє виділити приховані зони приміщення і зробити непомітними виступаючі елементи. Горизонтально розташовані картини, візуально зменшуючи висоту стель, збільшують маленьку кухню.

Скориставшись нашими порадами, ви без особливих проблем зможете збільшити маленьку кухню і оновити інтер'єр.

Источник: Build for Blabla

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.